2021. 06. 24. csütörtök

Iván
1 EUR 351 HUF
1 GBP 408 HUF

Vakvezető kutyák világnapja a GYEK-ben

Meglepő és szokatlan, izgalmas eseménnyel kedveskedik a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) kis betegeinek Az első Miskolci Lions Klub és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola április 27-én, hétfőn délután, a vakvezető kutyák világnapján.

Az első Miskolci Lions Klub  24 éve végez jószolgálati munkát Miskolcon és környékén. A szervezet és a Gyermekegészségügyi Központban működő általános iskola között az elmúlt hónapokban létrejött együttműködés alapján újra az egészségügyi intézmény tanulóit szolgálják a miskolci oroszlánok.
A kórházi kezelésük alatt is tanulni szándékozó gyerekeknek a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kiképzői mutatják be a vakvezető kutyák rendkívüli képességeit. Az alapítvány elsősorban vakvezető kutyák kiképzésével és látássérült gazdákhoz juttatásával foglalkozik. A gyerekek kipróbálhatják majd, hogy milyen a vakvezető kutyákkal való közlekedés, és ismerkedhetnek is ezekkel a csodás segítőkkel.

A rendezvényen egy vakvezető kutyával közlekedő fiatalember is részt vesz, akitől sok érdekeset megtudhatnak majd a gyerekek a vakvezető kutyák képességeiről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum