2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Személyesen tájékozódott a szülészeti és nőgyógyászati ellátás minőségéről, illetve biztonságáról Miskolc városvezetése

Személyesen tájékozódott a szülészeti és nőgyógyászati ellátás minőségéről, illetve biztonságáról Miskolc városvezetése

Személyesen tájékozódott Veres Pál, Miskolc polgármestere a szülészeti és nőgyógyászati ellátásról és a megfelelő betegbiztonságról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetésétől.

Annak ellenére, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nem üzemeltetője, nem fenntartója az intézményrendszernek, Veres Pál felelősséget érez a miskolciakért, és a miskolci egészségügyi ellátás alakulásáért. A polgármester elkötelezett amellett, hogy Miskolc városának mindent meg kell tennie az itt élő emberek egészségének megóvásáért, és azért, hogy számukra megfelelő minőségű egészségügyi szolgáltatások álljanak rendelkezésre itt, helyben, Miskolcon. A város feladata az alapellátás, így a háziorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás, szakrendelések és egészségügyi szociális intézmények működtetése. Polgármester úr 2019. decemberében is kezdeményezett egyeztetéseket a kórház és a város által üzemeltetett egészségügyi szolgálgatók harmonikus együttműködése érdekében. A koronavírus járvány következtében azonban az ellátási struktúra azóta jelentősen megváltozott.

 

Veres Pál ma a kórház vezetésnek meghívására személyesen kereste fel Varga Andrea Klára alpolgármesterrel Dr. Révész Jánost, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatóját. A találkozón a Polgármesteri Hivatal képviselői részletes tájékoztatást kaptak a kórházi ellátás rendszeréről és személyes látogatás útján győződhettek meg a szülészet-nőgyógyászati ellátás körülményeiről. A kórház vezetésétől kapott tájékoztatás szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csabai kapui telephelye a koronavírus-veszélyhelyzet kihirdetését követően járványügyi célra kijelölt intézet lett, és így a teljes kapacitását a járványügyi védekezés céljaira kellett fordítani.

A járványügyi veszélyhelyzetet időközben megszüntette a kormányzat, azonban helyette járványügyi készenlét lépett életbe, ezért a telephely továbbra is járványügyi feladatok ellátásra kijelölt kórházi telep maradt, azaz továbbra is alkalmasnak kell lennie a koronavírus-gyanús betegek kivizsgálására, elkülönítésére és a betegek ellátására.

 

A kórház vezetése hangsúlyozta: a járványügyi készenlét miatt a telephely működését úgy kell felépíteniük, hogy a már befejeződött újbóli beüzemelést követően is bármikor rövid időn belül kiüríthető legyen, ha a járványhelyzet úgy kívánja. Éppen ezért a tagintézményben továbbra sem végzik úgynevezett „sérülékeny betegek” ellátását, így nem kerülhet sor mozgáskorlátozottak, szellemi fogyatékosok, és tartós ápolást igénylő fekvőbetegek gondozására, újszülöttek, várandósok, illetve gyermekágyasok ellátásra, valamint előrehaladott daganatos betegségben szenvedő betegek ellátására sem.

 

A kórház végleges szervezeti struktúráját a járványügyi készenlét megszűnését követően mérlegeli majd az intézmény vezetése – tájékoztatták Veres Pált -, ez legkorábban az idei év utolsó hónapjaiban, vagy 2021 első negyedévében történhet meg.

A kórház főigazgatója, valamint Veres Pál polgármester megállapodtak abban, továbbra is rendszeresen konzultálnak a város működtetésében lévő alapellátási struktúra, illetve a kórház által működtetett fekvőbeteg ellátási struktúra együttműködését és jövőbeli perspektíváit illetően.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

INTIMITÁS STROKE UTÁN?
Magyarországon évente 40-50 ezer ember kap stroke-ot. 1 10 percenként kerül újabb beteg kórházba emiatt a betegség miatt. 2 Hazánkban 200-250 ezer e…

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…