2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF
53401-53600/53532.jpg

Miért fontos már az újszülötteknek is a párna?

53401-53600/53532.jpgAz első otthon töltött naptól ajánlatos apró, lapos párnát tenni a babák feje alá. Az átgondolt, megfontolt szülők szeretnek mindenről gondoskodni, minden lehetséges problémát megelőzni.

Az újszülöttek egyik problémája a “laposfejűség”, amit 1992 óta kutatnak a gyermekgyógyászok. Az apró, lyukas, lapos párnák segítenek a megelőzésben. Mikortól használja? Honnan szerezze be? Hol használhatja? A következőkben minden fontos információt megosztunk önnel.

A párna legfontosabb előnyei

 

A kisbaba buksija alá tehető párna tökéletes kényelmet biztosít számára, miközben támaszt, biztonságot és egyensúlyt nyújt neki. A párna úgy van kialaítva, hogy a nyakszirtet ne tudja nyomni. Ezt egy gyermekorvos találta fel, így gyakorlatilag minden szükséges feltételt megteremt a kicsinek: mozgásszabadságot, biztonságot, kényelmet. Nem csupán hanyatt fekvésben használhatja persze, ugyanez az apró babaholmi akár oldalt fekvésben is tökéletes. Egészen 4 hónapos korig érdemes használni.

 

Miben és hogyan segítenek ezek a párnák?

 

Alapvetően nem szabad a kisbabák buksija alá párnát tenni, ám ez a darab különleges, hiszen kialakítása segíti a kicsi fejlődését az első hónapokban. A kényelmes párnák a csecsemőknek 100%-os mozgásteret biztosítanak, miközben a legtökéletesebb pozitúrában tartják őket.

 

Az anyaguk miatt sem kell aggódnia, ezek ugyanis gépben mosható, szivacsbélésű, 80% pamut és 20% poliészter, teljesen hipoallergén kivitelek.

 

Ezeket a párnákat több helyen is érdemes használni! Jó szolgálatot tehet a babakocsiban és a hordozóban, amikor hazaér a család akár a kiságyban is, hiszen könnyedén megtartja a kicsi fejét.

 

Az öltöztetés már egészen az első naptól gondot okozhat minden szülőnek. A kicsi ide-oda gurulhat, amely nyűgösségre adhat neki okot. Ezt elkerülendő érdemes ilyenkor is a kicsi fejecskéje alá tenni a párnát.

 

A Menő Manó Gyermekdivatnál kapható fejpárna bárhol, bármikor kényelmet és nyugalmat biztosít a gyerkőcnek. Többféle színben is elérhetőek, 20 x 22 cm-es méretben. Az édes rózsaszín párnát a kislányoknak, a kéket a kisfiúknak, a szürkét pedig azoknak a szülőknek ajánljuk, akik nem szeretnének a sztereotípiák szerint választani!

 

A legfontosabb kiegészítők

 

A párna persze nem az egyetlen babaholmi, amire szükség van egy kisbaba körül. A kisbabák még nagyon érzékenyek, így fontos, hogy mindig be legyenek takargatva. Ez főleg éjszaka fontos, ugyanis a gyermekek testhője ilyenkor lejjebb megy, éppen ezért a vastag, pihe-puha és meleg takaró elengedhetetlen a párna mellől. Természetesen a kiságyból nem maradhat el egy apró plüss sem, ami vigyáz a gyerkőc álmaira, illetve az ágy felől egy apró forgó, ami elaltatja majd a kicsit./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum