2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF

mediKafé Miskolcon

Intézményünk szolgáltatási palettája ismét bővült: saját üzemeltetésben újra megnyitott a büfé – egykori helyén – a Központi Betegellátó Épületében.

Dr. Somogyi Aliz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gazdasági igazgatója arról számolt be, hogy a projekt apropója a járvány-helyzettel hozható összefüggésbe, mert a korábbi bérlő felmondta a bérleti szerződést.

Hozzátette: az alvállalkozók bevonása akkor állja meg a helyét, ha az adott intézmény nem tudja megfelelő színvonalon ellátni a feladatot. „Alapvetően betegellátó intézmény vagyunk és gyógyítással foglalkozunk, de a betegellátás során a betegétkeztetés szintén ott van a funkcióink között”.

Rámutatott: az intézmény függőségét a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell, nemcsak a betegellátás, hanem a kórház üzemeltetése területén is.

Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója hangsúlyozta: minden olyan tevékenységet, amelyet képesek vagyunk önerőből megvalósítani  és gazdasági tekintetben nem okoz anyagi veszteséget, igyekszünk visszaszervezni. Emellett a büfé megvalósítása több szempontból is fontos: közösségi teret biztosíthat mind a dolgozók, mind a betegek számára, ahol találkozásokra és kötetlen beszélgetésekre nyílik lehetőség, illetve le lehet vezetni a napi stresszt.

A mediKafé hétfőtől-péntekig; 7 órától – 15 óráig szeretettel várja vendégeit!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Aktivitással a betegség ellen
Néhány szó a COPD-ről   A COPD a tüdő visszafordíthatatlan károsodásával járó, fokozatosan súlyosbodó betegsége, amely során a légutak besz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum