2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Idén is 12 ezer beteg értékeli az Astellas-díjra jelölt szakdolgozói csoportok munkáját

Idén is 12 ezer beteg értékeli az Astellas-díjra jelölt szakdolgozói csoportok munkáját

Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton felterjesztett mintegy félszáz csoportnál már javában zajlik a kötelezően előírt 21 napos betegelégedettségi felmérés. A jelölt csapatok átlagos havi forgalma alapján idén mintegy 12 ezer beteg és hozzátartozó fejezheti ki véleményét a nővérek és ápolók munkájával, a páciensekhez való hozzáállásával kapcsolatban. Míg a vezetők méltatása a csoportok tagjainak szakmai hozzáértéséről, addig a betegek észrevételei emberségükről és figyelmességükről tesznek tanúságot.
Az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ közös szervezésében idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat ismét a példaképként állítható, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő teljesítmények felkutatását és a nyilvánosság előtti bemutatását tűzte ki céljául.

„A pályázaton olyan szakembereket, illetve munkaközösségeket kívánunk elismerni, akik szakmai felkészültségükkel, elhivatottságukkal, személyes példamutatásukkal erősítik e hivatás presztízsét, életútjuk pedig mind a szakmát gyakorlók, mind pedig a pályára készülők előtt követendő mintaként szolgálhat. Számos felmérés igazolja, hogy a gyógyulás folyamatában az egészségügyi dolgozók szakmai felkészültsége és tapasztalata mellett az emberség, az empátia és a kölcsönös bizalom is meghatározó szerepet kap. Mivel a szakmaiság és az emberség egymást kiegészítő, egyformán fontos jellemzői a legkiválóbbaknak, ezért különösen indokolt, hogy a minősítés során a szakmai vezetők értékelése mellett a jelöltekkel kapcsolatba kerülő betegek is kifejezhessék véleményüket, tapasztalataikat.” – nyilatkozta Dr. Markovich György, az Astellas-díj egyik alapítója.

Az idei pályázatra három szakterületről összesen 47 érvényes csoportos jelölés érkezett, amelynek révén több mint 800 egészségügyi szakdolgozó napi teljesítményére sikerült ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. Egyéni kategóriában még 2014. június 24-ig várják a felterjesztéseket a szervezők, az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására a tervek szerint 2014. július 11-én kerül sor. Valamennyi idei jelölt adatlapja megtekinthető az alábbi linken (a lista folyamatosan frissül): www.evszakdolgozoja.astellasdij.hu/candidates

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum