2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Honlap összegzi az otthoni ápolás tudnivalóit

Nagy szükség van a Máltai Szeretetszolgálat Webnővér kezdeményezésére, hiszen több mint ötvenezer idős embert ápolnak ma bentlakásos intézményekben és még ennél is nagyobb igény lenne az ilyen időskori gondozásra – mondta Soltész Miklós szociális- és családügyért felelős államtitkár a Szeretetszolgálat sajtótájékoztatóján. Az államtitkár kiemelte, hogy a kezdeményezés abban is segítséget adhat, hogy az idős emberek, családban, szeretteik körében maradhassanak és tőlük kapjanak segítséget.

 

A kétéves munka eredményeként összeállított, ingyenesen elérhető Webnővér oktatófilmjei és szakmai tanácsai a gondoskodásra szoruló idős emberek, fekvőbetegek és sérültek ellátásához nyújtanak gyakorlati segítséget. A csaknem félszáz oktatófilm mozdulatról mozdulatra haladva mutatja be a legfontosabb ápolási tevékenységeket és a leggyakrabban előforduló feladatokat.

 

Az oldal segítséget ad abban is, hogy az érintettek a lakóhelyhez legközelebb eső ellátó intézményeket, így például betegszállító szolgálatokat, gyógyászati segédeszközök boltjait és orvosi ügyeletek elérhetőségeit is megtalálhassák. Emellett lelki, táplálkozási, jogi és gondozási tanácsok is olvashatók a honlapon.

 

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek