2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF

Hihetetlen, de a savanyú citrom tényleg lúgosít

A lelki egyensúly megteremtésének fontosságáról mindannyian hallottunk már. A legtöbben igyekszünk is minél többet törődni önmagunkkal, figyelni belső hangunkra, harmóniába kerülni környezetünkkel, ápolni lelkünket. Mi a helyzet azonban a testünk belső egyensúlyával?

Kevesen tudják, de a kémia órákat felidéző helyes sav-bázis egyensúly kifejezés igen nagy jelentőséggel bír megfelelő egészségügyi állapotunk, és ezáltal jó közérzetünk megteremtésében. De hogy jön mindehhez a citrom? Dr. Eva-Maria Kraske könyvéből kiderül.

Ha eddig úgy gondoltuk, hogy ami savanyú, az savasít, akkor bizonyára tévedtünk! Márpedig ha tévhitben éltünk, és emiatt nem figyeltünk oda az étkezéseink során a helyes sav-bázis egyensúlyra, nagyon valószínű, hogy ebből fakadóan már tapasztaltunk kellemetlen tüneteket. Számos komolyabb betegség alapja ugyanis a magas gyomorsav-szint, de az olyan, sokak számára szinte mindennapos kellemetlen tünetek, mint a puffadtság vagy a reflux is sokszor erre vezethetők vissza. A most megjelent Sav-bázis egyensúly című kiadványból megtudhatjuk, hogy hogyan kerülhetjük el szervezetünk savtelítettségét pirulák és gyógyszerek nélkül, természetesen, egészségesen.

A könyv egy kis kémia-órával, a sav-bázis fogalom megmagyarázásával kezdődik, hogy megérthessük az alapokat. Ezután egy egyszerű teszt segítségével könnyedén eldönthetjük, hogy saját szervezetünk túlzottan savas-e. Mivel gyakori problémáról van szó, valószínű, hogy kisebb-nagyobb mértékben mi is érintettek vagyunk.

A Sav-bázis egyensúly egy 8 napos kúrával segít visszaállítani szervezetükben a helyes állapotot. Ehhez először megismertet a különböző élelmiszerek pH-értékével, ehhez a praktikus sav-és lúgképző élelmiszerek listája nyújt eligazodást számunkra. Kiderül például, hogy a citrom a közvélekedéssel ellentétben lúgosít, míg a tejföl, a sajtok, a kávé, a fehér kenyér és a kukorica mind savképző hatásúak. A kúra pontos receptleírásokat is tartalmaz, hasznos bevásárló listával kiegészítve.

Dr. Eva-Maria Kraske könyve azonban nem csak a kúra leírását tartalmazza. Segítségével egy életre megtanulhatjuk az ételek kémhatását, hogy ne kelljen semmiről sem lemondanunk, és kiigazodjunk a megfelelő egyensúly megtalálásának útvesztőjében. A sav-bázis egyensúlyon alapuló étkezés ugyanis nem egy újabb trendi diéta, hanem egy életforma, amellyel nemcsak a testi, de a lelki béke is megteremthető, hiszen: „ép testben, ép lélek”!

Dr. Eva-Maria Kraske általános, valamint természetgyógyászattal, homeopátiával és palliatív medicinával foglalkozó orvos. Tanulmányait a müncheni Műszaki Egyetem orvoskarán végezte, és ott szerezte diplomáját. Természetgyógyászati tanulmányait Freudenstadtban kezdte, majd Hannoverben folytatta. Lehetőség szerint természetgyógyászati módszereket alkalmaz, és amennyiben szükséges, a hivatalos orvoslás diagnosztikai módszereit használja, így az úgynevezett integratív orvoslás követője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum