2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Ezért fontos az itatópohár már 1 éves korban!

Az anyukák, amikor megtudják, hogy várandósak, szépen lassan elkezdik keresgélni mindenből a legmegfelelőbbet a születendő kicsi számára. Megtervezik, majd berendezik a szobát, beszerzik a ruhácskákat és egyéb kiegészítőket.

Az itatópoharak ideje nem ekkor jön el. Ezeket a pohárkákat ugyanis azoknak a kicsiknek találták ki, akik éppen elkezdtek leszokni a cumisüvegekről. Az itatópoharat 1 éves kor körül szokták elkezdeni használni. A következőkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat ezekről a kiegészítőkről!

Ezekre mindig szükség van egy kisbaba körül!

Egy pici baba körül rengeteg eszközre van szüksége az anyukáknak. Ez a vélemény általában akkor sem változik, ha az étkezések kerülnek szóba. Az etetést nagyon sok anyuka túlmisztifikálja, az internetet böngészve milliónyi dolgot szereznek be, gondolva, hogy ezek majd mind segítenek nekik. Az igazság azonban az, hogy egy etetéskor nagyon kevés, ám annál hasznosabb eszközre van szükség. Milyenek a jó eszközök?

Ha általánosságról beszélünk, akkor az a legfontosabb, hogy a kicsi mindent könnyen tudjon használni. Jó, ha az evőeszközök kényelmesen elférnek a kezében, ha a tányérja nagy. Az ivás terén azt kell észben tartani, hogy a gyerkőc nem képes azonnal átszokni a cumisüvegről a pohárra. Az átállásnál szükség van az itatópoharak segítségére.

Milyen a jó itatópohár, amelyet 1 éves kortól lehet használni?

Az itatópoharak ideje 1 éves kor körülre tehető. Előtte még teljesen feleslegesek, hiszen minden, amit a kicsi fogyaszt, azt a cumiból kapja. A praktikus itatópoharakat úgy alkották meg, hogy a csőr, amelyen keresztül a gyerek iszik, éppen kényelmesen beleférjen a szájába. Az is fontos, hogy ezeknek a poharaknak van fogantyúja, ami segíti azt, hogy a kicsi önállóan tudjon folyadékhoz jutni, ha megszomjazik.

Egy éves koruk körül a gyerkőcök nagyon vágynak arra, hogy önállósodhassanak kicsit, ez okozza számukra a legnagyobb örömöt. Az etetés ideje biztosítja erre a legtökéletesebb időt! Persze arra figyelj oda, hogy amit eszik, az nagyobbacska darabokban legyen előtte, hogy könnyen felszúrhassa a villájára vagy felkanalazhassa.

Legyünk egy pillanatra őszinték anyukák! Ugye ti is rettentően sok dolgot feleslegesen vesztek meg a kicsinek? Nos, az itatópohár az az eszköz, amiből érdemes többet is felhalmozni otthon! Hogy miért? Mert így az otthonotok több pontján otthagyhatod a poharat tele vízzel vagy cukrozatlan innivalóval – például teával vagy limonádéval -, ezzel ösztönözve a kicsit az ivásra. A kiürült itatópoharakért pedig mindig meg kell dicsérni a kicsit!

A tisztítás ilyenkor is nagyon fontos!

Az itatópoharakat éppen olyan odafigyeléssel kell megtisztítani, mint a cumikat, cumisüvegeket. Érdemes betenni őket a sterilizálóba nap végén, hiszen az egy éves és az idősebb babák szervezete is még nagyon érzékeny mindenre!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum