2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban

Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-1.10.2-17-2017-00047 kódszámú projekt részeként – 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segítette az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Az egészségügy humán erőforrásának megfelelő szintű biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének és biztonságának egyik alapfeltétele. Az egyre komplexebb egészségi problémák indokolják az ellátás színvonalának javítását, továbbá a betegbiztonság emelése is megkívánja, hogy jól képzett egészségügyi szakdolgozók és orvosok segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást, a rehabilitációt. Projektünk megvalósítása egy konkrét eszközt jelentett az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához, valamint a hiányszakmák, hiányterületek felé történő orientációjához.

 

Jelen egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés keretében kórházunkban 23 fő foglalkoztatását támogatta a projekt, egy csaknem kétéves időszak alatt. Ebben az intervallumban a programnak köszönhetően lehetővé vált 23 fő új közalkalmazott munkavállaló felvétele, és a tervezett munkaerő megtartása.

Az egészségügy humán erőforrásának megfelelő szintű biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének és biztonságának alapfeltétele. Ennek tükrében, jelen konstrukció alapvető célja az volt, hogy olyan egészségügyi humánerőforrás fejlesztést megvalósító beavatkozás valósulhasson meg, amely által csökkenthetőek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma, valamint javulnak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek – ezáltal a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hatékonysága.

 

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…

További cikkek