2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
53401-53600/53533.jpg

Cellulit kisokos

53401-53600/53533.jpgAligha akad olyan nő a Földön, akinek élete során ne kellett volna már szembesülnie a cellulittal, más néven narancsbőrrel.

Ez a bőrprobléma bizony még a legnagyobb sztárokat és a világszerte csodált szupermodelleket sem kíméli, így nem kell kétségbe esned, ha rajtad is megjelenik. Bár manapság igencsak trendi a “fogadd el a tested” mozgalom, ha te viszont mégis inkább megszabadulnál a narancsbőrtől, akkor se csüggedj, ugyanis van megoldás!

 

Mitől alakul ki a cellulit?

 

Rögtön az elején tisztázzunk egy félreértést: a narancsbőrt sokan tévesen cellulitisznek nevezik, ami azonban nem helytálló, hiszen ez a kifejezés egy bőrgyulladással járó bakteriális fertőzéses betegséget takar. A narancsbőr hivatalos elnevezése tehát helyesen cellulit. Akkor jelenik meg a bőrön, amikor a kötőszövetekben zsír halmozódik fel. Nevét arról kapta, hogy az érintett felület a narancs héjához hasonló megjelenésű lesz.

 

Általában a combon és a fenéken, de ritkább esetben a hason is jelentkezik. Mivel a nők több mint 90%-át érinti ez a probléma, ezért nyugodtan elmondhatjuk, hogy kivételesen szerencsés az, akinek soha életében nem kell szembesülnie vele. Viszont akkor sincs tragédia, ha magadon is felfedezed a narancsbőrt, hiszen kellő odafigyeléssel és ápolással megszabadulhatsz tőle.

 

Hogyan győzd le a cellulitot?

 

Ahhoz, hogy végleg leszámolj a narancsbőrrel, sajnos nem elegendő egy ideiglenes, kúraszerű kezelés, hanem teljes és végleges életmódváltásra lesz szükség. Először is változtatnod kell az étkezési szokásaidon. Napi ötször egyél, kisebb adagokat, így elkerülheted a hirtelen rád törő éhségérzetet, ami általában mindig túlevéshez vezet.

 

Iktasd ki az étrendedből a cukrot, az édességeket, a chipset, ropit és egyéb “műkajákat”, helyette pedig építsd be a napi bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztást. Ne feledkezz meg a folyadékbevitelről sem: igyál meg naponta 2-3 liter tiszta vizet, az energiaitalokat és cukros üdítőket pedig cseréld le gyógyteákra vagy házi készítésű gyümölcsös vízre.

 

Ha szeretnéd fokozni a hatást, akkor külsőleg pedig használj narancsbőr elleni krémet, melyet beszerezhetsz a Yobogu webáruházból. A készítmény fokozza a szövetek zsírbontó mechanizmusát, ezzel pedig segít kisimítani a bőr egyenetlenségeit és feszes, rugalmas bőrfelszínt varázsolni.

 

Ha ezt a két lépést megtetted, már jó úton jársz a cellulitmentes élet felé, azonban van még egy dolog, amiről nem szabad megfeledkezned: ez pedig a rendszeres testmozgás. Egy héten minimum 3-4 órát szánj a sportolásra. Ha eddig nem igazán edzettél, akkor természetesen nem kell rögtön lefutnod a maratont, vagy nehéz súlyokat emelgetned, fő a fokozatosság.

 

Próbálj meg olyan mozgásformát találni, amelyben örömödet leled, és azon a szinten űzni, ami ugyan már kellemesen elfáraszt, mégsem hajtod túl magad. Amint az edzés is az életed része lesz, a tested is formálódni kezd, és a narancsbőrtől is búcsút vehetsz majd./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum