2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Bababarát szülészet, családbarát ellátás

A Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztálya az országban 1993-ban elsők között nyerte el a „Bababarát Kórház címet”, melyet azóta 3 alkalommal megújítottak.
Osztályunk nemcsak a megyében, hanem az Északkelet- Magyarországi régióban is jegyzett kimagasló eredményeivel.

2015-ben szülőszobánkon 2238 szülés történt, mellyel a megye legnagyobb szülészeti forgalmát tudhattuk magunkénak.

Ez a kimagasló eredmény az időközben megvalósult beruházásoknak is köszönhető. 2014-ben 3 emelt komfortfokozatú VIP szobát rendeztünk be a gyermekágyasok ellátásra. 2015-ben a Szülészet- Nőgyógyászati Osztály Alapítványának segítségével, több, mint 3 millió forint értékben a szülőszobánkon nagyarányú beruházást, fejlesztést valósítottunk meg:
A szülőszoba nyitottá vált a családok számára, biztosítva az otthonszülés barátságos légkörét a szakmai biztonság hátterével. A szülés előtt álló pároknak az Osztály megismerésére havonta látogatásokat szervezünk.

2016-ban a családok igényeit továbbra is szem előtt tartva – Osztályunk Alapítványának támogatásával – további infrastrukturális beruházásokat végeztünk: újabb 2 szállodai szoba jellegű VIP szobát hoztunk létre, melyből az egyik franciaággyal berendezett úgynevezett családi szoba. Ebben a kismama kérésére a felnőtt hozzátartozóját is el tudjuk helyezni  napi 24 órában.

A gyermekágyas részleg szobáit új, korszerű úgynevezett „babaöböl” gyermekágyakkal rendeztük be, mely babaágy az édesanya ágyához közvetlenül kapcsolódva, azzal egy teret alkotva biztosítja napi 24 órában a karnyújtásnyira történő elhelyezést, a folyamatos szem- és bőrkontaktus lehetőségét.
Hasonló babaágyak – tudomásunk szerint – más szülészeti osztályokon még nem elérhetőek.
A beruházás összköltsége ( festés, bútorok – és műszaki cikkek vásárlása )
1,6 millió forint volt, melyet teljes egészében a Szülészet- Nőgyógyászati Osztály Alapítványa fedezett.

A beruházásnak köszönhetően a szülészeti ellátást családbarát alapokra helyeztük, a maximális szakmai biztonság hátterével. Hasonló komfortú ellátás néhány vezető intézményben és magánklinikákon érhető el csupán.

Bővebb információ az osztályunkról Weblapunkon érhető el: www.misekszuleszet.hu

Mindezek alapján biztosak vagyunk abban, hogy a Miskolci Semmelweis Kórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztálya a családbarát szülészeti ellátással továbbra is az Északkelet – Magyarországi régió egyik meghatározó intézménye marad.

Szabóné Turzó Kinga

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum