2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Ajándék köhögtetőgép a GYEK-ben

Újabb orvostechnikai eszköz segíti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a kis betegek gyógyulását.

A Rotary Club Miskolci Angyalok – egyebek mellett – a Rotary Club Miskolc-Tapolca segítségével ugyanis jótékonysági akciót hirdetett a GYEK javára, hogy az ott már kipróbált és nagyon hasznos köhögtetőgép a beteg gyermekek számára elérhetővé váljon.

Az eszközt március 05.-én adják át az egészségügyi intézménynek a szervezet képviselői.

 

(Köhögtetőgép – abban az esetben, amikor az önálló légzést lehetővé tévő izom, vagy az azt mozgató idegek sérülnek, a köhögéshez szükséges erőteljes légáramlást a beteg nem tudja önállóan létrehozni. A köhögési képtelenség a váladék felhalmozódásához vezet, aminek súlyos következményei és szövődményei alakulnak ki. A váladék kiürítésében segít a köhögtetőgép /coughassist/, amely a tüdőt levegővel megtöltve egy erős kilégzést „utánozva” lehetővé teszi a váladék légútból történő kiürítését.)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lassan teljesen elmúlik a nyár. Az utolsó olyan reggelekre ébredünk, amikor már jóllehet, picit csíp a hideg, de a langyos napsugarak már a délelőtt f…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum