2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

Játékos fejlesztés a legkisebbeknek otthon!

Ma már rengeteg különféle fejlesztő módszer elérhető, amelyek támogatják a babákat a megfelelő fejlődésben, illetve segítenek korrigálni az esetleges problémákat. Ám arról kevesebb szó esik, hogy otthon, a megfelelő játékokkal is sokat lendíthetünk az egyébként egészségesen fejlődő babánk készségein.

 

Milyen egy jó készségfejlesztő játék?

 

Minden babajáték esetén a legeslegfontosabb szempont, hogy ne tartalmazzon semmilyen egészségre káros anyagot, ahogy ne legyenek olyan könnyen leváló részei sem, amelyeket a kicsi lenyelhetne, illetve olyan éles vagy hegyes részekkel se rendelkezzen, amelyek problémát, sérülést okozhatnának a kicsiknek.

 

A készségfejlesztő játékoktól azonban ennél többet várunk el! Azt szeretnénk, ha képesek lennének arra, hogy egy vagy több területen olyan ingert nyújtsanak a kicsinek, amely segíti, támogatja a fejlődést, ugyanakkor nem sürgeti azt!

 

Milyen területeket fejleszthetünk?

 

Egy kicsinél a fejleszthető területek az idegrendszerrel, a mozgásfejlődéssel, valamint – de ez már nyilván a kicsit nagyobbaknál – a beszédfejlődéssel kapcsolatosak. Fejleszthetjük a babák színlátását és formalátását, később a színeknek és formáknak a felismerése is következhet. De fejleszthető a hallás, a finommozgások, azaz kezdetben az ujjakkal való fogás, később majd ebből fejlődik a ceruzafogás is, ami pedig a suliban is fontos készség lesz.

 

Fejleszthető ezen felül a logika és a gondolkodás képessége is, el se hinnénk, hogy már a kisbabák is hogy meg tudnak rökönyödni, ha valami olyan történik, ami ellentmond a logikának.

 

Hogyan válasszuk ki ennek megfelelően a tökéletes játékokat?

 

A kisbabákhoz az egyik legjobb játék, főleg ha a hallás és a fogás fejlesztése a cél, a csörgő. A Bubbaland.hu készségfejlesztő játékai között azonban ennél sokkal több izgalmas, fejlesztő játékot találsz! Ezek az imádnivaló, csodás színű játékok nem csak egy, hanem sok lehetőséget kínálnak a fejlődésre. Akad köztük textilkönyv, készségfejlesztő karika játék, sípoló csörgő és fejlesztő, tükrös figura is.

 

A kifejezetten készségeket fejlesztő játékok mellett számos más játék is lehet, amelyek hozzájárulnak a különböző területek fejlesztéséhez.

 

Milyen játékokat érdemes még választani, ha a játékos, észrevétlen fejlesztés a cél?

 

A Bubbaland.hu kínálatában megtalálható, szemet gyönyörködtető és gyermekeket elvarázsoló plüss játékok, az izgalmas zenélő játékok, az alvókák és rágókák mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy a kisbabádnak észrevétlenül fejlesszék a képességeit és készségeit. Ahogy egyre nagyobbak lesznek, úgy a nagymozgások fejlesztése is előkerül, s ehhez ugyanitt olyan fantasztikus kismotorok találhatók, ami 1 éves kortól egészen 5 éves korig a leghűségesebb, legszeretettebb játéka lehet gyermekednek.

 

Válogass olyan játékokat a kicsinek, amelyek hatékonyan támogatják fejlődésében!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek