2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF

Fuss MELL-ettünk! – 2022. október 16.

Közösségi futás országszerte négy városban a mellrák elleni küzdelem jegyében

Idén második alkalommal szervezi meg az iRUNmore Futóegyesület Fuss MELL-ettünk elnevezésű közösségi futását, amellyel szeretné minél több nő figyelmét felhívni a mellrákszűrések és az önvizsgálat fontosságára. Az ingyenes programon idén négy nagyvárosban egyidőben vehetnek részt az érdeklődők, Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Debrecenben, 2022. október
16-án vasárnap. A budapesti helyszínen ráadásul egy kerekasztalbeszélgetés is helyet kap, ahol ismert nők beszélgetnek a téma kapcsán.
A hazánkban minden 10. nőt érintő mellrákos megbetegedés nem megelőzhető, de időben
felismerve jó eséllyel gyógyítható! Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában az iRUNmore Futóegyesület ismét közösségi futást szervez, hogy minél több nő és férfi figyelmét felhívja erre a sokakat érintő betegségre, a mellrákszűrések és a rendszeres emlőönvizsgálat fontosságára.
Idén országszerte egyidőben 4 helyszínen, Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Debrecenben várják a mozogni vágyó érdeklődőket. Az eseményre nemcsak profi futókat várnak, az egyesület tagjai különböző távokon, különböző tempóban vezetik a
futócsoportokat, így biztosítva mindenki számára kellemes sportolási lehetőséget.  A futás mellett pedig minden
helyszínen gyűjtést is szerveznek az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány javára.

„Szeretnénk, ha ezzel a könnyed vasárnapi aktivitással hozzájárulnánk, felhívnánk a futók, a sportolók és családjaik figyelmét a betegségre és az önvizsgálat fontosságára. A nők mindig a család mozgatórugói, az iRUNmore küldetése pedig, hogy a futók mozgatórugója legyen.
Az egészség közös érdekünk, hiszen az egészséges életmód, a napi szintű mozgás a rákmegelőzés egyik fontos eleme lehet” – mesélt motivációiról Turóczi Réka, az Irunmom blog futónője, az iRUNmore Futóegyesület alapítója.
További információkat és az események minden fontos tudnivalóját megtalálhatjuk az iRUNmore Team Futóegyesület által létrehozott Facebook eseményeknél.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek