2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Életmód
  • »
  • Eljött a rák hónapja: így alakul a csillagjegyed szerint most az egészséged

Eljött a rák hónapja: így alakul a csillagjegyed szerint most az egészséged

Július a Rák csillagjegy hónapja. De ha asztrológiailag pontosabbak szeretnénk lenni, akkor a Rák zodiákus hónapja június 22-én kezdődik és július 22-ig tart.

Ebbe az időszakba esik a nyári napéjegyenlőség: Szent Iván éjjele, az év leghosszabb napja. Ezzel kezdetét veszi az igazi nyár, az év mindig legizgalmasabb, -kalandosabb, -mozgalmasabb időszaka. Mire figyeljünk, hogy egészségügyileg is minden rendben legyen, s egészségesen élvezhessük ezeket a hónapokat?  Készítettünk egy kis előretekintést!

KOS

Érzékeny területek: Fej, fogsor, fül, hallás

A július ígérkezik az év egy energetikai maximumának. Fizikailag a toppon érezheti magát, amit érdemes kihasználni fizikai aktivitásának növelésére. Szabaduljon ki a természetbe: fedezzen fel új kirándulóhelyeket, szervezzen csoportos túrát barátaival vagy csobbanjon egy nagyot a Balatonba! Kezdjen el egy új mozgásos hobbit! A hónap magas energiaszintje biztosítja a sikert!

BIKA

Érzékeny területek: Nyak (nyelőcső, nyaki erek, garat, száj, nyál- és fültőmirigyek)

A nyári napsütés a Bikákra is jó hatással lesz. Mind szellemileg, mind fizikailag harmóniára lel. Ennek hosszútávú biztosítása érdekében ez a legalkalmasabb idő kialakítani egy olyan edzési rutint, ami gyakorlatiasan is beilleszthető napi-, illetve hetirendjébe.

IKREK

Érzékeny területek: Szegycsont, lapocka, váll, bordák, tüdő, gége

Érzelemdús hónap elé néz. Régóta vágyott álmok valósulhatnak meg. Figyeljen, hogy a sikerek ellenére ne vállalja túl magát, mert az gyors kiégéshez vezethet, ami fizikai tüneteket is ölthet. Az érzelmek felerősödése miatt töltsön több időt magával a gondolatok rendezésével, hogy tiszta fejjel folytathassa útját.

RÁK

Érzékeny területek: Mellkas, hátizmok, légzőrendszer, has felső része, rekeszizom, gyomor, máj, epe, hasnyálmirigy, lép

Életerő tölti! Nem csoda, hiszen a Rák hónapja a július. A Rák horoszkóp szülötteként többletenergiáit fordítsa karrierje építésére, de szánja egy részét egészsége fejlesztésére is! Vezesse le feszültségeit mozgással, ha lehetséges friss, tiszta levegőn. Ügyeljen a megfelelő vitamin- és ásványianyag-pótlásra, hogy az üzemanyagként dolgozó energiák ne merítsék ki teljesen!

OROSZLÁN

Érzékeny területek: Szív és tájéka, szívbillentyűk, háti gerincszakasz és idegei

Több új ismeretséget is köthet, akikhez nem fűződik direkt érdeke. Viszont érdemes türelemmel, odafigyeléssel viszonyulni hozzájuk, mert lehet, hogy hosszútávú kapcsolatok alakulnak ki belőlük. Egészségére figyeljen, hogy anyagilag ne kelljen emiatt nagyobb kiadásokhoz folyamodnia!

SZŰZ

Érzékeny területek: Epe, máj, hasnyálmirigy, vékonybél, patkóbél, emésztés, csikló, kézfej, ujjak

Szabálykövető életmódját terjessze ki egészségi állapotára is! Bár talán nem lesz mindig egyszerű, de precizitása segíteni fogja abban, hogy kialakítson egy egészséges, kivitelezhető táplálkozási- és mozgástervet. Ilyen téren kaphat új irányelveket, javaslatokat, amik eddig ismeretlenek voltak, s emiatt elsőre elutasítja azokat, viszont érdemes lesz kétszer megfontolni őket, s nyitottnak lenni a “szabálytalannak” tűnő gondolatokra!

MÉRLEG

Érzékeny területek: Vesék, lumbális csigolyák, herék, illetve petefészek

Érzelmi ingadozások, rövidebb depresszív időszakok felmerülhetnek, de ezek mind a lelki tisztulás, gyógyulás része, ami után igazán megtalálhatja az egyensúlyt. Érzelem és értelem között meg fogja lelki az egyensúlyt, mely támogatja mindeféle, eddig nehézkesnek tűnő életmód-változtatás életvitelbe való beépítésében. Cselekedjen bátran!

SKORPIÓ

Érzékeny területek: Vastagbél, végbél, húgycső, húgyhólyag, nemi szervek

A változások, tettek hónapja lesz a július a Skorpiók számára. Határozottsága megpróbálja kapcsolatait, s letisztázódik, kikre számíthat igazán. Figyeljen, hogy ez egészségügyileg ne eméssze fel! Pihenje ki magát aktívan a természetben, hogy fel tudjon töltődni a következő lépéshez valódi vágyainak eléréséhez!

NYILAS

Érzékeny területek: Combcsont, csípő, medence, keresztcsont

A Nyilasok tudják, hogy a nyugalom, harmónia fontosabb az anyagiaknál. Így, ha jelenlegi munkahelyén, vagy pozíciójában nem érzi kényelmesen magát, itt az ideje váltani, mielőtt a kiégés jelei fizikális tünetekben is manifesztálódnának! Ameddig ezt nem sikerül kivitelezni, fordítson több időt egészségére: menjen el az eddig halasztgatott szűrővizsgálatokra, figyelje meg a már megszokott kellemetlenségeket (fejfájás, alvászavar, émelygések,…), egyeztessen háziorvosával kivizsgálást. Lehet, csak egy alapanyagot kell kihagynia étrendjéből, ami nagymértékben megváltoztathatja a világhoz való hozzáállását.

Ügyeljen csontjai épségére; az érzékeny területe!

BAK

Érzékeny területek: térd

A túlzásba vitt aggodalmaskodó szeretet, akármennyire is őszinte, megterhelő lehet azok számára is, akik kapják. Kapcsoljon ki, mert már nagyon fényesen világít: mint az égő kiégés előtt közvetlen. A lelki harmónia az egészség része! Töltődjön fel a természetben, utazzon a lehetséges keretek között! Az országon belül is ezer felfedezetlen csoda vár még a Bakokra!

VÍZÖNTŐ

Érzékeny területek: Lábszár, boka

A család szerepe felértékelődik ebben a hónapban. Szerettei és saját érdekében is figyeljen a lelki tehermentesítésre, hogy józan gondolkodását megtarthassa. A mindennapok fáradalmait igyekezzen kipihenni önszántából, hogy erre ne a sorsnak kelljen valamilyen kellemetlen szituációval alkalmat találnia!

HALAK

Érzékeny területek: Lábfej, talp, nyirokkeringés

Érzelemdús lesz ez a hónap a Halak szülötteinek is. Érzékenysége fokozódik, ami miatt gyakrabban érezheti magát megbántottnak. A gondolatok tisztázása, lelkivilága megnyugtatása érdekében töltsön több időt a természetben; meditáljon; fogyasszon nyugtató gyógyteákat! Ha van betegsége, a tüneteinek gyógyulása a lelki ingadozások miatt stagnálhatnak, ezért törekedjen mielőbb megtalálni a lelki békét, hogy fizikuma is tovább erősödhessen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek