2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Beleznay Zsuzsanna: Nyílt levél Semjén Zsoltnak

Remélhetőleg nem zavarom meg az olyan sűrű miniszterelnök-helyettesi teendői közben, mint például a vadászati világkiállítás szervezése. Sok közös kép készült már Önről egyházi vezetőkkel, tehát nem lehet azt mondani, hogy semmi köze a kereszténységhez. Más kérdés, hogy Ön ezt csupán a hatalmi bársonyszékben ülve képviseli, ellenben én a VI. kerület alpolgármestereként egy – ha úgy tetszik – hagyományosabb kereszténységben hiszek.

Miközben Ön az elvtársaival vadászgatni jár, és felhajtják önnek a szarvasokat, addig én a választópolgárokat szolgálom. Ön a hatalom kontroll nélküli működését szavazza meg immáron több mint tíz éve a magyar parlamentben, én pedig ezzel a cinikus politikával szemben küzdök nap mint nap.

Túl sok közös dolog tehát nincs bennünk, de mégis bízom benne, hogy néha Önben is megszólal a lelkiismeret, vagy legalább a jó ízlés.

Gondolom, észrevette, hogy az Ön legjobb barátja, Bayer Zsolt, a minap kissé elragadtatta magát, és azt fejtegette a katolikus egyházfő gyalázása közepette, hogy „kretén módon” beszéli a „kretén brüsszeli politikusok” nyelvét. Láthatólag sok elvakult rajongója gondolhatta ezek után, hogy ki lett adva a kilövési engedély. Éppen ez a gondolkodás késztetett olyan, a KISZ-ben is többször odakozmált újságírót is arra, hogy egymást taposva igyekezzenek versenyt gyalázni a Szentatyát. Vélhetőleg még a Népszabadság Pártélet rovatában sem vetemedtek volna arra, hogy „keresztényellenesnek” nevezzék a pápát, ahogy Bencsik András tette ország-világ előtt szánalmas módon.

Nyilván nem mondok újat azzal, hogy óriási az Ön személyes felelőssége a saját politikai közösségén belül abban, ha ezeket a megnyilvánulásokat szó nélkül eltűri. Persze, ismerjük már a hárítást: a kormány nem szól bele, az „újságírók” munkájába, ugyanakkor mindannyian itt élünk, láttuk a magyar sajtó fideszes térfoglalását, azt pedig az említett urak sem rejtik véka alá, hogy ők továbbra is a mindenkori pártállam megbízható véleményformálói, előretolt helyőrsége.

Ön egy kereszténydemokrata névre hallgató párt elnöke. Bár, az elmúlt két évtizedben párttársaival igencsak csendben voltak, elvannak a Fidesz szatellitpártjaként, mégis most elérkezett az idő, hogy a hangjukat hallassák, és megvédjék a katolikus egyház fejét minden aljas támadástól. Már amennyiben a pártjuk nevében legalább a keresztény jelzőt komolyan gondolják.

Javaslom Önnek, hogy a Bayer- és Bencsik-féle megnyilvánulásokkal szemben adjunk ki egy közös, keresztény szellemiségű nyilatkozatot. Itt az idő, hogy cselekedjünk!

Tisztelettel:

Dr. Beleznay Zsuzsanna

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek