2023. 02. 9. csütörtök

Abigél, Alex
1 EUR 389 HUF
1 GBP 438 HUF

Lépjünk fel együtt a tisztességtelen bankok ellen! – a Mi Hazánk felhívása

Közismert, hogy az elmúlt napokban ügyészi fellépés nyomán megjelent a Kúria jogegységi döntése, egy ismert bankot elmarasztaltak, mivel olyan szerződési feltételeket írt elő az ügyfelei számára, amik alapvetően tisztességtelenek a fogyasztókra nézve. Ezek a kritériumok súlyosan sértik az uniós irányelveket, és a jelenleg hatályos normatív rendelkezéseket is.
Ezúton felhívást teszünk közzé: tegyünk együtt lépéseket a nemzetet kizsákmányoló, szabadon garázdálkodó bankok ellen! Mivel a Mi Hazánk Mozgalom határozott álláspontja, hogy mielőbb fel kell számolni az arcátlan bankok jogsértéseit, ezért kérjük a lakosságot, hogy ha az alább felsorolt szerződési feltételt, feltételeket tapasztalják, akkor juttassák el mielőbb a Mi Hazánk Mozgalom részére és mi megvizsgáljuk ezeket.
Többek között olyan tisztességtelen feltételekről van szó, amelyekben a bank kizárólagosan meghatározza annak a bíróságnak vagy választott bíróságoknak a körét, amelyek eljárhatnak. Az egyoldalú szerződésmódosításnak a lehetősége, amely súlyosan módosíthatja a szerződést, és még két olyan feltételt határozott meg a Kúria, amely rengeteg szerződésnél fennállhat és gyakori eljárás az, hogy a bank saját adatbázis alapján igazolhatja a banki papírok megküldését az adósnak, amely bizonyítási terhet ró az ügyfélre. Vagy az a probléma, ami már évek óta fennáll, hogy a bank bármilyen összegű tartozás esetén felmondhatja a szerződést és a teljes tartozást lejárttá minősítheti és ezáltál követelheti vagy akár engedményezheti is bármelyik hiéna behajtó cég felé. Miközben több magasabb szintű jogszabály is kimondja, hogy háromszor köteles felszólítani az adóst és ezt követően lehet felmondani a szerződést.
dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek