2023. 01. 28. szombat

Károly, Karola
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Miskolcon is Bartók Tavasz – zenés programok, újra fesztiválhangulat

Világhírű együttesek, zseniális szólisták, különleges bemutatók, igazi fesztiválhangulat országszerte – április 1-én kezdődik a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amelyhez Miskolc is több programmal csatlakozik.

 

Április 1-től 17 napon át Budapesten, április 21-től pedig Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden várja izgalmas programokkal a közönséget a Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

 

A világhírű magyar zeneszerző nevét viselő összművészeti fesztivál idén a főváros mellett az ország több nagyvárosában is színes programkínálattal várja a látogatókat. Így Miskolcon is pezsgő fesztiválhangulattal és világzenei piknikkel készülnek.

 

Szinva terasz, Erzsébet tér:

 

A Ritmo Piknik napközben kreatív gyermek- és családi programokkal, míg esténként kihagyhatatlan világ- és népzenei pop-up koncertekkel jelentkezik április 22-én és 23-án: többek között olyan nagyszerű fellépőkkel mint Sena, a Bohemian Betyars, a Los Orangutanes, Lakatos Mónika és a Romengo, Paár Julcsi, a Mordái, a Dresch Mihály Ballance Trio, a Napfonat.

 

 

Miskolci Nemzeti Színház:

 

Április 21-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar előadásában A hűtlen feleség című táncprodukció látható – Zsuráfszky Zoltán koreográfus rendezésében, Kodály Zoltán kórusműveivel.

 

Április 22-én a Győri Balett előadásában GisL címmel a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekművét mutatják be Velekei László koreográfus által újragondolt formában, Lajkó Félix magával ragadó zenéjére.

 

Április 28-án a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadását láthatja a közönség. A produkciót Victor Vasarely művei inspirálták, egy kiállításmegnyitó kerettörténetébe helyezi a műtárgyak által ihletett táncetűdöket, melyeket a társulat művészeti vezetője és koreográfusa, Vincze Balázs Haragozó-díjas Érdemes művész álmodott színpadra.

 

Művészetek Háza:

 

Április 24-én a kivételes hegedűművész, Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok koncertjét tartják a miskolci művészeti intézményben. A számos lemezfelvétellel büszkélkedő, Grammy-díjas hegedűművész fellépésén Bartók Concertója mellett a hegedűverseny-irodalom egyik legnépszerűbb remeke, Mendelssohn Hegedűversenye is elhangzik.

 

Április 26-án a világhírű zenész-komikus páros, Igudesman & Joo előadását hallhatják, Play it Again címmel.

 

A felsorolt, illetve a további programokról, fellépőkről, eseményekről tájékozódni, illetve jegyet vásárolni a bartoktavasz.hu weboldalon lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…