2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Kazinczy Ferenc könyvpályázat, 2021

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki intézmények és magánszemélyek részére
közkönyvtárak és családi könyvtárak bővítésére, 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar közkönyvtárak és családi könyvtárak ellátása színvonalas kiadványokkal és a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
1. Szólások, közmondások eredete 2. Népies szólások, közmondások és életbölcsességek enciklopédiája (Ismét kapható) 3. Jókai-enciklopédia 4. Régi szavak szótára 5. Hogyan mondták eleink? (Újdonság) 6. Újabb divatszavak (Újdonság) 7. Anya–nyelv–játék (Újdonság) 8. Anya–nyelv–csavar (Ismét kapható) 9. Anya–nyelv–ész (Ismét kapható) 10. Anya–nyelv–tudor (Ismét kapható) 11. Lassan a testtel! (Ismét kapható) 12. Angol–magyar műszaki kisszótár (Újdonság) 13. Aranyásók Alaszkában (Újdonság) 14. Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal (Ismét kapható) 15. Magyar–angol szókincsbővítő szinonimaszótár 16. Phrasal verbs angol–magyar szótár 17. Magyar–latin közmondásszótár (Ismét kapható) 18. TOP 2000 német főnév (Újdonság) 19. Olasz–magyar alapszótár (Újdonság) 20. Esopus meséi (Újdonság) 21. Két kifestő együtt: Magyar hímzésminták + Székely motívumok 22. Diszlexia könyvcsomag 23. Négy anyanyelvi felmérő együtt 24. Két anyanyelvi felmérő együtt 25. Szókincsbővítő könyvcsomag 26. Három munkafüzet együtt 27. Két munkafüzet együtt 28. Helyesírási munkafüzet 29. Szavak eredete munkafüzet 30. Szórendi munkafüzet 31. Szófajtani és szószerkezeti elemzések 32. Szóalaktani elemzések 33. Szent Biblia

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A Kazinczy Ferenc könyvpályázaton intézmények (könyvtárak, alapítványok, oktatási intézmények, ill. fenntartójuk) és magánszemélyek vehetnek részt.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy pályázó 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Kazinczy Ferenc könyvpályázatra 2021. május 3-tól 2021. június 4-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázó (intézmény, ill. magánszemély) a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül a pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot e-mailben eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2021. június 11-ig elküldi a megrendelt kiadványokat a pályázónak, postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

A fizetés módja
Intézményi pályázó esetén átutalás 15 napos fizetési határidővel. Magánszemély pályázó esetén a fizetés utánvéttel történik a kiszállított könyvek átvételekor a GLS futárszolgálatnak. Kérésre előre utalás is lehetséges, a biztonságos, érintésmentes könyvátvétel érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…

További cikkek