2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Papi pedofíliáról szóló könyvet küldünk a Fidesz-KDNP-nek

A katolikus klérusra évek óta súlyos teherként nehezedik a papi pedofília ügye, mely eseteknek feltárására több országban is vizsgálóbizottságok alakultak, hogy a sumák és cinkos hallgatást megtörve feltárják az egyházon belüli, gyerekek ellen irányuló szexuális bűncselekmények részleteit, és megnevezzék, majd felelősségre vonják a bűnösöket. Egyedül a magyar kormány hallgat, és tudomást sem vesz a papi pedofíliáról.

A Demokratikus Koalíció gyomorforgatónak tartja a sunnyogást és a terelést a papi pedofília ügyében. Hiába nyújtottunk be két hete egy olyan valódi pedofiltörvényt, amely az egyházon belüli bűncselekmények felderítését tette volna lehetővé, a fideszesek úgy csinálnak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ezért a mai napon nyári olvasmányként elküldöm nekik Perintfalvi Rita: Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című dokumentumkönyvét. A kötetből 5 darabot kap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, akiknek hiába írtunk levelet, a vizsgálatok tárgyában nem kívántak konzultálni, sőt politikai propagandának nevezték a levelet. Egyet-egyet kap Orbán Viktor, Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella, mint a törvény előterjesztői, Varga Judit, Novák Katalin, Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője és a magát főkereszténynek deliráló Semjén Zsolt is. Olvassák el, és gondolkodjanak azon, hogy gerinctelenségből, hatalomvágyból milyen bűnökhöz asszisztálnak, hogyan nyomorítanak meg közvetve ártatlan gyermekeket, akik talán soha nem fogják tudni feldolgozni az ellenük elkövetett szexuális bűncselekményeket.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese

Vadai Ágnes sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

https://www.facebook.com/dk365/videos/862604221006624

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…

További cikkek