2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Az ellenzék közösen tiltakozott a jövő évi költségvetés ellen

Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK országgyűlési képviselője és a Költségvetési Bizottság tagjai, Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője és Potocskáné Körösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője a bizottsági ülés után közös sajtótájékoztatón tiltakoztak a jövő évi költségvetés ellen, amelyet a költségvetési bizottság fideszes többsége ma szavazott meg, leszavazva az ellenzék összes módosító javaslatát.

Varju László hangsúlyozta, hogy választási költségvetésről van szó, amely egyértelműen saját közvetlen politikai és baráti körét támogatja, megfeledkezve a társadalom és a gazdaság valódi állapotáról. Mindezzel pedig Európától leszakadó sereghajtóvá teszik az országot. A 25 ezer milliárd forintos bevételből több mint 28 milliárd forintot költ el a kormány jövőre, sok esetben vállalhatatlan, elfogadhatatlan kiadásokra – fogalmazott a DK képviselője.

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke a meglévő társadalmi szakadékok bebetonozása költségvetéseként beszélt az előterjesztésről, hozzátéve, egy elvesztegetett évtized után egy rossz elosztási rendszerben gondolkodik a 2022-es büdzsé, azokat támogatva, akik “egyébként is jól elboldogulnak a világban”.

Mesterházy Attila a felsőoktatás versenyképességének javítását, az egészségügy megújítását, a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, egy fejlett egészségipar felépítését, egy innovációs ökoszisztéma kialakítását, népesedési fordulat véghezvitelét hiányolta az elmúlt évtizedből. Potocskáné Körösi Anita átgondolatlan, bizonytalan, elnagyolt választási költségvetésnek nevezte a jövő évit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum