2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • DK: Az állatvédelmi törvény módosítását kezdeményezzük az Országgyűlésben, ideje megvédeni a belterületekre tévedt állatokat a brutális kivégzésektől

DK: Az állatvédelmi törvény módosítását kezdeményezzük az Országgyűlésben, ideje megvédeni a belterületekre tévedt állatokat a brutális kivégzésektől

Szinte egész Budapestet felháborította, hogy múlt héten az egyik budai kerületben éles lőfegyverrel, kivégzéseket idéző módon lőttek agyon egy eltévedt anyakocát és ártatlan kicsinyeit.

Az egyre gyakoribb kegyetlenségek és a lakott területre rendszeresen betévedő vadak helyzete egyértelműen megmutatja, hogy a mai állatvédelmi szabályozások nem védik eléggé a jószágokat és komoly visszaélésekre is lehetőséget adnak.

Ezért a DK kezdeményezi, hogy a DK parlamenti frakciója nyújtson be törvénymódosítást a vad védelméről szóló állatvédelmi törvény kapcsán az Országgyűlésben. A múlt héten agyonlőtt állatok esete a bizonyítéka, hogy eljött az ideje a jogi háttér rendezésének és az állatvédelmi szempontok maximális figyelembevételének. Meg kell védenünk a belterületre tévedt, egészséges és sérült vadakat is. Mostantól törvényben kell kimondania, hogy a belterületen fellelt vadat elsősorban befogni, illetve amennyiben sérült, gyógyítani kell, szemben a jelenlegi elsősorban kilövésre irányuló gyakorlattal.

Varju László 
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke
Trippon Norbert
a DK újpesti alpolgármestere
Bedő Kata
a DK újpesti alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek