2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Az ellenzéki pártok az Ab-hoz fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt

Az ellenzéki szövetség tagjai szerdán az Alkotmánybírósághoz fordulnak, hogy az semmisítse meg a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt, és vessen gátat az ország kifosztásának.

Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP egy súlyos világjárvány és gazdasági válság idején, visszaélve a hatalmával, 1000 milliárdos közvagyont szervezett ki és helyezett politikai irányítás alá – beleértve szinte a teljes magyar felsőoktatást.

Ezt oly módon tették, hogy úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítványokba helyezték ki a vagyonelemeket és a magyar egyetemeket, az alapítványok élére pedig fideszes pártkatonákat ültettek, szándékuk szerint visszahívhatatlanul.

Még arról is rendelkeztek, hogy ezek a kurátorok dönthessenek saját utódlásukról is. Ezzel meglopták a magyar embereket, meglopták a magyar nemzetet. Meggyőződésünk szerint ez nem csak végtelenül aljas tett volt, de sérti az Alaptörvényt is.

Színtiszta hazugság, hogy az egyetemek átszervezése a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ráadásul a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy az egyetemek 1500 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutnak, hiszen még az elérhető EU-s forrásokról is lemondtak Orbánék, csak azért, hogy az egyetemeket politikai irányítás alá vonhassák.

Mi, ellenzéki pártok elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden eszközt igénybe vegyünk annak érdekében, hogy igazságot tegyünk. Ezért a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordulunk, kérve a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény megsemmisítését.

Jobbik

DK

LMP

Momentum

MSZP

Párbeszéd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum