2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF

Az ellenzéki pártok az Ab-hoz fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt

Az ellenzéki szövetség tagjai szerdán az Alkotmánybírósághoz fordulnak, hogy az semmisítse meg a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt, és vessen gátat az ország kifosztásának.

Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP egy súlyos világjárvány és gazdasági válság idején, visszaélve a hatalmával, 1000 milliárdos közvagyont szervezett ki és helyezett politikai irányítás alá – beleértve szinte a teljes magyar felsőoktatást.

Ezt oly módon tették, hogy úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítványokba helyezték ki a vagyonelemeket és a magyar egyetemeket, az alapítványok élére pedig fideszes pártkatonákat ültettek, szándékuk szerint visszahívhatatlanul.

Még arról is rendelkeztek, hogy ezek a kurátorok dönthessenek saját utódlásukról is. Ezzel meglopták a magyar embereket, meglopták a magyar nemzetet. Meggyőződésünk szerint ez nem csak végtelenül aljas tett volt, de sérti az Alaptörvényt is.

Színtiszta hazugság, hogy az egyetemek átszervezése a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ráadásul a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy az egyetemek 1500 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutnak, hiszen még az elérhető EU-s forrásokról is lemondtak Orbánék, csak azért, hogy az egyetemeket politikai irányítás alá vonhassák.

Mi, ellenzéki pártok elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden eszközt igénybe vegyünk annak érdekében, hogy igazságot tegyünk. Ezért a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordulunk, kérve a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény megsemmisítését.

Jobbik

DK

LMP

Momentum

MSZP

Párbeszéd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…