2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • A DK tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont

A DK tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont

A Lex-Bayer után újabb lakástrükkel állt elő a kormány. A Népszava információi szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft. tulajdonába adják az állami bérlakásokat.

Az egyházi szervezet ingyen kapja meg az állam tulajdonában lévő ingatlanokat, szabadon gazdálkodhat velük, a bérlőkkel is ők fognak foglakozni, januártól a bérleti díjat ők szedik be, és rájuk bízzák a Nemzeti Eszközkezelő Programba bekerült, majd onnan részletfizetéssel kivásárolt lakások követeléskezeléssel kapcsolatos feladatait is. Orbánék tehát egy tollvonással játszanak át irdatlan vagyont az egyházaknak.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-kormány az egyházaknak játssza át az állami, szociális vagyont! A lex-Bayerrel olcsó lakáshoz juttatják a fideszes kegyenceket, a többi bérlakást pedig odadobják az egyházaknak, garancia nélkül arra, hogy mi lesz a jelenlegi bérlők sorsa, és hogy az egyház mi alapján fogja eldönteni, hogy ki lakhat a bérlakásokban. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy a kormány úgy osztja az állam vagyonát, mintha a sajátja volna. Márpedig a 2022-es kormányváltás után a kormánynak el kell majd számolnia minden szétosztogatott, ellopott közvagyonnal!

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 9. sz. választókerületében

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum