2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • A DK az Európai Bizottsághoz fordul: hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek kormánya titkolja, milyen vakcinát kaptak?

A DK az Európai Bizottsághoz fordul: hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek kormánya titkolja, milyen vakcinát kaptak?

Az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán újra cserbenhagyta a magyarokat. Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyarokat semmilyen hátrány nem éri majd, ha utazni, nyaralni, munkát vállalni szeretnének külföldön, és ezt a kínai és az orosz vakcina esetén is zavartalanul megtehetik. A kormány azonban hiába köt egyéni alkukat némely országokkal, mindenhova nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány, mivel a plasztikkártyáról nem derül ki, hogy az illető milyen oltást kapott.

 

A DK korábban követelte, hogy a kormány tegye ingyenessé az utazáshoz szükséges PCR-teszteket a keleti vacinával beoltottak számára, most pedig az Európai Bizottsághoz fordulunk: állásfoglalást kérünk arra, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak. A DK egyúttal felszólítja a kormányt, haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás minden uniós polgárnak járó jogával.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum