2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • A DK az Európai Bizottsághoz fordul: hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek kormánya titkolja, milyen vakcinát kaptak?

A DK az Európai Bizottsághoz fordul: hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek kormánya titkolja, milyen vakcinát kaptak?

Az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán újra cserbenhagyta a magyarokat. Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyarokat semmilyen hátrány nem éri majd, ha utazni, nyaralni, munkát vállalni szeretnének külföldön, és ezt a kínai és az orosz vakcina esetén is zavartalanul megtehetik. A kormány azonban hiába köt egyéni alkukat némely országokkal, mindenhova nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány, mivel a plasztikkártyáról nem derül ki, hogy az illető milyen oltást kapott.

 

A DK korábban követelte, hogy a kormány tegye ingyenessé az utazáshoz szükséges PCR-teszteket a keleti vacinával beoltottak számára, most pedig az Európai Bizottsághoz fordulunk: állásfoglalást kérünk arra, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak. A DK egyúttal felszólítja a kormányt, haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás minden uniós polgárnak járó jogával.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…