2024. 08. 31. szombat

Erika, Bella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Hígított garázdaság Ózdon (Ózd Rk. – B-A-Z. MRFK)

Hígított garázdaság Ózdon (Ózd Rk. – B-A-Z. MRFK)Szintetikus anyagból származó gőzt lélegzett be önként két férfi Ózdon. A közterületeken intézkedő járőrök intézkedésére agresszíven reagálókkal szemben a bíróság gyorsított eljárás keretében garázdaság miatt hozott végzést.

A két ózdi férfi a napokban egymástól függetlenül Ózd közterületein bódító hatású szer gőzét lélegezték be. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei miután ellenőrzés alá vonták őket agresszíven léptek fel az egyenruhásokkal szemben.

A 36 és 37 éves elkövetők cselekménye a kábító hatású anyag használata, illetve a rendőrökkel szembeni erőszakos magatartásuk a környékbeliekben és a parkot pihenésre használó lakosokban megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a két férfit, és velük szemben garázdaság miatt indítottak eljárást, egyben úgynevezett gyorsított eljárás keretében kezdeményezték bíróság elé állításukat.

A taláros testület a 36 éves H. J.-t 17 000 forintos pénzbírsággal sújtotta, míg a 37 éves V. A.-val szemben 30 nap elzárást szabott ki.

Információs háttér:
A Szabálysértési Törvényben foglaltak szerint, aki megvalósítja a garázdaság szabálysértését a vele szemben kiszabható büntetés egy naptól 60 napig terjedő elzárás, vagy 3000 forinttól 150 000 forintig
terjedő pénzbírság.

 

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek