TISZACSEGÉTŐL – SZINGAPÚRIG
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 16.

Julianna ünnepli névnapját.
Holnap Donát napja lesz.
Főoldal Utazás TISZACSEGÉTŐL – SZINGAPÚRIG
TISZACSEGÉTŐL – SZINGAPÚRIG PDF Nyomtat Email
2015 június 24., szerda 16:50

TISZACSEGÉTŐL – SZINGAPÚRIG

kiss 1

A nemzet jelképe a MERLION előtt

Tizenkét éven át szerveztem,vezettem, irányítottam a tiszai személyhajózást a MAHART lobogója alatt a tiszacsegei bázis állomásról. Korom előre haladtával 2004 őszén befejeztem ezt a tevékenységet, ami sok ezer embernek – a világ minden részé-ről – életre szóló élményt jelentett a legszebb magyar folyón.


Ekkor írtam meg hetvenötödik születésnapomra „FÖLDÖN,VÍZEN,LEVEGŐBEN” c. élet regényemet.(A tiszacsegei könyvtárban elérhető!)
Nem maradtam tétlen ezek után sem. A második „nyugdíjazásom” után is aktív életet kezdtem élni. A nyári hónapokat rendszerint – májustól októberig – a Muskátli utcai nyaralómban töltöm. Tavasszal és ősszel – haza költözésem után – folytatom világ körüli utazásaimat.

Miután még aktív vasutas koromban megismerhettem egész Európát, szerettem volna felfedezni, megismerni más országokat, földrészeket, más népeket-, kultúrákat. Így jutottam el Kis-Ázsiába, Észak-Afrikába (Tunézia, Marocco, Jordánia,
 Egyiptom, Közel-Kelet), Észak -Amerikába (Kalifornia, Nevada, Arizona,
Washington, New York, Texas, Florida államokba), a szigetekre: Sicilia, Málta, Ciprusra, Ázsiába(DUBAI, ABU DHABI, SINGAPORE).
Nyolcvannegyedik esztendőmben vállalkoztam életem egyik leghosszabb – talán  utolsó - tengereken túli utazására (26.000 km./30 óra repülés).
Szingapúrban megtapasztalhattam, hogyan lehet egy halászkunyhókból álló településből világ várost építeni a Dél-Kínai tenger, az Indiai Óceán ölelésében, Malajzia és Indonézia között a Singapore folyó mellett.
Az utazásaim tapasztalatairól rendszeresen beszámolok olvasóimnak a www.royalmagazin.hu „UTAZÁS” rovatában. A közel két és félezer fotó pedig elérhető a www.kisshajos.hu honlapomon.
Ezáltal próbálom hasznossá tenni a még hátralévő kevés nyugdíjas életemet.
Érdekes, izgalmas, nagy élmény volt a Singapore river melletti város lakosságával:
(kínai, maláj, indiai) ismerkedni.
A legnagyobb élményt mégis az jelentette számomra, amikor haza érkezésem után kimehettem szeretett folyóm, a kanyargó szőke Tisza partjára, s megvárhattam azt a
pillanatot, amikor újra befuthatott a kikötőbe a legendás „CSEGE M/S.”, amit még 1995-ben kereszteltettem el Csegének. (Korábban  SÁRRÉT volt!)

kiss 2

Írta: Kiss László

 www.kisshajos.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások