Tompa-nap Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Programajánló Tompa-nap Miskolcon
Tompa-nap Miskolcon PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 11., péntek 09:40

A hagyományoknak megfelelően szeptember 18-án, pénteken 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról. Az esemény színhelye a martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár lesz, ahol a városrész nyugdíjas klubjával közösen szervezi meg programját az intézmény.

 Tompa Mihály ezer szállal kötődik Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez, hiszen 1849 – 1851 között a Putnok melletti Keleméren volt református lelkész, Miskolcon adták ki többek között a Regék, beszélyek, az Egyházi beszédek, valamint a Két halotti beszéd című munkáját.

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtára ezért is tartja fontosnak a Tompa-kultusz ápolását. Az intézmény ebben az évben a Martin-Kertvárosi Nyugdíjas Klubbal közösen tartja megemlékező ünnepségét. Szeptember 18-án, pénteken 16 órától kulturális műsorral készülnek a szervezők, melynek során megemlékeznek a bibliotéka névadójáról, és megkoszorúzzák mellszobrát. A rendezvényen az érdeklődők megtekinthetik „...a dal éltet, tart örökre...” Tompa Mihály emlékezete című filmet, melyet a Putnoki Városi Televízió készített a költőről. A könyvtár a környék óvodásairól és iskolásairól sem feledkezik meg. Számukra Tompa Mihály virágverseit bemutató foglalkozásokat terveznek.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások