Akár római császárrá vagy istennővé is válhatunk Pécsett, a Kulturális Örökség Napjain
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 25.

Bianka ünnepli névnapját.
Holnap Dömötör napja lesz.
Főoldal Programajánló Akár római császárrá vagy istennővé is válhatunk Pécsett, a Kulturális Örökség Napjain
Akár római császárrá vagy istennővé is válhatunk Pécsett, a Kulturális Örökség Napjain PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 08., kedd 11:06

Antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal várja látogatóit a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 19-20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.


A Zsolnay Örökségkezelő NKft. kétnapos programja időutazásra invitál: lehetőség nyílik felidézni az ókort, az egykori Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó Sopianae (Pécs) 1600 éves épületei között. Pécs épített örökségi helyszínei egyszerre közvetítenek építészeti, képzőművészeti, történelmi, vallási és városképi információszövetet, amely történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoz. A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés, valamint az újdonságok iránti kreatív érzékenység szervesen összefügg, sőt egymást erősíti; ennek jegyében zajlanak a Kulturális Örökség Napjai programjai a pécsi világörökségi helyszíneken.


Szeptember 19-én 19 órától ingyenes antik koncert hallható a Cella Septichora Látogatóközpontban. Öt fiatal zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei hangoznak el. Az első ízben megszólaló darabokat az antikvitás tematikája köti össze, így adva betekintést az antik kultúra, a kortárs zene és ezek fúziójának világába. A koncert ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, jelentkezés: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , +36 72 224 755


Szeptember 20-án a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotások elevenednek meg interaktív installációk formájában. A látogatók hívhatják életre a pompeii falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Különösen ajánlott azoknak a látogatóknak, akik szeretnek fotózni és fotózkodni!

Aki római viseletben érkezik, ingyenesen részt vehet a programon, egyéb esetben az eseményen a helyszínre érvényes jegy megváltásával lehet részt venni.


A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendhagyó idegenvezetések során megtekinthető az Ókeresztény Mauzóleum és a séta során feltárulnak az évközben nem látogatható Apáca utcai római kori emlékek is. Szeptember 20-án három időpontban indulnak a vezetések: A 11 órai sétára az első 25 regisztrált résztvevőnek ingyenes a program. A délután 13 és 15 órakor induló sétákon a vezetés ingyenes, a részvétel a világörökségi helyszínekre érvényes belépőjegy megváltásához kötött. A részvétel előzetes regisztrációt igényel: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások