„Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 4. csütörtök

Bulcsú ünnepli névnapját.
Holnap Fatime napja lesz.
Főoldal Programajánló „Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek”
„Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek” PDF Nyomtat Email
2019 november 28., csütörtök 10:41

A Herman Ottó Múzeum Közművelődési rendezvénysorozata

 Az elmúlt években a Herman Ottó Múzeum Történeti Tárának munkatársai különös figyelemmel és méltó módon emlékeztek meg az első világháború centenáriumáról. A közelmúltban két alkalommal szerveztük meg a „10-es Honvéd Hét” rendezvénysorozatunkat, melyek keretében „Háborúban sem hallgatnak a múzsák” címmel megemlékeztünk az ezred korabeli legnagyobb jótékonysági eseményéről. Idén november-decemberben „Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek” címen tehát már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat, mellyel elsősorban az egykor hadifogságban elhunyt miskolci honvédek előtt kívánunk tisztelegni.

Továbbra is célunk, hogy rendezvényeinken keresztül – melyek az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával valósulnak meg –, az első világháborút egy kevésbé ismert oldalról, a művészetek segítségével ismertessük meg a nagyközönséggel. Idén a hadifogolytáborok kulturális, művészeti életét idézzük meg. Így olyan zenei, irodalmi és képzőművészeti művek elevenednek meg, melyek nagy részét száz éve nem láthatta és hallhatta a közönség.

Ugyanakkor nem titkolt célunk az, hogy tudatosítsuk az emberekben azt a tényt, hogy a „Nagy Háború” nemcsak a tömegek háborúja, hanem a tömegek hadifogsága is volt, hatalmas áldozatokkal, amelyről az átlag látogató kevés érdemi információval rendelkezik.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások