Orvosi esetek az irodalomban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Programajánló Orvosi esetek az irodalomban

pozitiv-miskolc

Orvosi esetek az irodalomban PDF Nyomtat Email
2017 december 11., hétfő 17:02

Dr. Felszeghi Sára orvos, egyetemi docens Kór-képek – A betegség mint poétikai eszköz a magyar irodalomban címmel tart előadást december 14-én, csütörtökön délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.).
Dr. Felszeghi Sára orvost, a Miskolci Egyetem oktatóját régóta foglalkoztatja az irodalom és az orvostudomány kapcsolata, az irodalmi művekben megjelenő kórképek hitelessége. PhD-dolgozatát is ebben a témakörben – A betegség mint poétikai eszköz a magyar irodalomban címmel – írta. Szabó Lőrinc kórtörténetét is részletesen tanulmányozta, ennek köszönhetően bekapcsolódott a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán alakult Szabó Lőrinc Kutatóközpont munkájába. Kór-képek – A betegség mint poétikai eszköz a modern magyar irodalomban című könyve 2005-ben a Nap-Kút Kiadónál jelent meg. Az „Álommá zsongul a tücsökzene” – Szabó Lőrinc betegségei című munkája 2005-ben a Szabó Lőrinc Füzetek 7. darabjaként látott napvilágot.
Dr. Felszeghi Sára az orvostudományi, egészségügyi szakcikkek mellett tanulmányt írt, különböző konferenciákon előadást tartott Németh László hipertónianaplójáról, az Irgalom című regény lélektani hitelességéről, a Jókai Mór műveiben megjelenő betegségekről, Fejes Endre Rozsdatemető című regényében megmutatkozó kóros kortünetekről, és orvosi szempontból elemezte Dsida Jenő verseit is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások