• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Programajánló Szerelem, hűség, cselszövés

pozitiv-miskolc

Szerelem, hűség, cselszövés PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 08., kedd 09:15

Szerelem, hűség, cselszövés – Titokzatos éjszaka a Diósgyőri várban


Augusztus 12-én a Diósgyőri vár esti programjain felidézhetjük a szerelem mámorító, szenvedélyes és olykor csalódásokkal teli pillanatait. A vár termeiben udvarhölgyek suttognak majd titkos esküvőről, királyi bigámiáról, szerelmi praktikákról, a legfelsőbb körökből. Az este fél nyolckor kezdődő programokon lesz lovagi bajvívás, tűzszelidítés és versíró műhely is a hölgyek kegyeiért. A vendégek szórakoztatásáról Veronai Zappato – a nagy mágus is gondoskodik majd.
Ezen a szombat éjszakán a Diósgyőri vár ismét királyi sorsokról mesél, és megidézi a legboldogabb és legszenvedélyesebb pillanatokat, amelyeknek az évszázadok során tanúja volt. A vár termei gyertyafény mellett, csoportos sétákon látogathatók, az érdeklődők előtt pedig megidézik az uralkodók, udvarhölgyek, lovagok, és királyi írnokok alakját, akik mindarról kendőzetlenül mesélnek, ami a középkorban lopott pillantások, virágüzenetek és zárt ajtók mögött rejtőzött. Az udvari pletykák mellett kiderül, milyen szerelmi praktikákkal hódítottak legendás elődeink, de szóba kerül az is, hogyan gondoskodott Mátyás király egyetlen gyermeke anyjáról, és melyik női szenthez imádkoztak gyermekáldásért a királynék.
A vár termei mellett a Felső várudvar is megtelik éjszakai élettel, amelynek egyik különlegessége Veronai Zappato – a nagy mágus előadása lesz, aki ámulatba ejtő, vicces, tüzes trükkökkel szórakoztatja a nagyérdeműt. Ezen az éjszakán avatott lovagköltő és muzsikus segítségével bárki szavakba öntheti érzéseit, és kipróbálhatja milyen volt lovagként udvarolni. A tűzzsonglőrök szerelmi tűztánccal készülnek, de az udvar kardcsattogástól is hangos lesz, hiszen a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai is megvívnak egymással. A „gyógynövények ifjú mestere” a középkori szépítkezés rejtelmeibe avatja be a látogatókat, az igazán bátrak pedig a fáklyás gyógynövény túrán is részt vehetnek.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások