• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Programajánló Középkori forgatag a Boldogkői várban

pozitiv-miskolc

Középkori forgatag a Boldogkői várban PDF Nyomtat Email
2017 július 31., hétfő 19:22

Immár XVI. alakalommal kerül megrendezésre (2017. augusztus 5-én szombaton) a Boldogkői várban a középkori várjátékok.  A program kavalkád remek kikapcsolódást jelent mind a falu aprajának és nagyjának valamint az idelátogató vendégek sokaságának.

Az esemény sikerességét mi sem jelzi jobban, hogy immár –ahogyan említettem- tizenhatodik alkalommal kerül lebonyolításra, valamint az egész napos kikapcsolódásra a belépés ingyenes.
A műsor délelőtt 10 órakor kezdődik, amikor is Boldogkőváralja főutcáján trombitálva, harsogva kürtölik szét a világnak, hogy kezdődik a középkori forgatag a Boldogkői várban, mert aki otthon marad az bizony lemarad a mulatságról.
A közönség szórakoztatásáról zászlóforgatók, vásári komédiások, ínycsiklandó korabeli étkek, csapra vert hordók, középkori piactér valamint Károly Róbert lovagi tornája együttesen garantálja az időutazást a középkorba.
A jókedvhez a zenét Luxemburgi János cseh király udvari zenekara, a Remdih együttes húzza.
Sötétedés után fáklyás lovagi torna, tűzzsonglőr show mulattatja a tisztelt publikumot és ha valaki azt hinné ezzel véget ért a mulatság akkor pontban tíz órakor mindenki az ege kémlelje, mert tűzijáték zárja az estét.
Remélem ebben a rövid beharangozóban kellően felkeltettem mindenki érdeklődését és figyelmét, mert a Boldogkői vár hangulata, idilli környezete mindenkit magával ragad és a huszonegyedik század rohanó világában kicsit képet kaphatunk a középkor érdekes világáról. Elég csak belépni a vár falai közé és belegondolni, hogy 700 évvel ezelőtt már ugyanígy sétálgattak itt az emberek, élték mindennapos korántsem biztos, hogy nyugodt életét.
Ahogyan Párizs megér egy misét, úgy Boldogkői vár megér egy és még több látogatást, mindenkinek jó szórakozást és kikapcsolódást kívánok!

Üveges Péter
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások