• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 26. csütörtök

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Programajánló Szent Iván éj a Diósgyőri várban

pozitiv-miskolc

Szent Iván éj a Diósgyőri várban PDF Nyomtat Email
2017 június 14., szerda 16:49

Június 24-én fellobban Szent Iván tüze, amelynek fényénél a vár ismét titkokat mesél királyi szerelmekről, bűvös virágokról és népi hiedelmekről. Az év legrövidebb éjszakáján tűzkígyó öleli körbe a várat, horoszkópos és csodaszer árus vidámítja a vendégeket, párválasztó varázslatokat ismerhetünk meg, hogy aztán parazsat ugorva teljesüljenek legtitkosabb vágyaink.


Szent Iván titokzatos éjszakáján hatalmas tüzek gyúlnak mindenütt, hogy fényükkel eloszlassák a sötétséget, melegítsék, bátorítsák az embereket és összepárosítsák a magányos szíveket.  A Diósgyőri várban évszázados titkok tárulnak föl: hogyan lett a magyaroknál Keresztelő Szent János születésének ünnepéből Szent Iván éjszakája? Milyen hiedelmeket, babonákat őrzött meg a népi emlékezet? Játszunk el a gondolattal, vajon megváltoztatta volna-e királynéink sorsát egy Szent Iván éji varázslat…?
A programok az Alsó és Felső várudvarban folyamatosan zajlanak este hét órától kezdődően.  A vendégeket levegőakrobaták szórakoztatják majd, akik hét méter magasan mutatják be a szerelmi csatározásokat, kibékülve és egymásba borulva, mindezt a cirkuszművészet nyelvén megfogalmazva. A horoszkópos és a csodaszer árus mindenféle középkori varázsszert és vágykeltőt kínál majd az ifjú párok felvidítására. A szerelmesek párválasztó táncházban is egymásra találhatnak. Az éjszaka sötétjét pedig szerelmi tűztánc világítja meg. A versíró műhelyben középkori zenészek és költő segítségével hódíthatja meg kiválasztottja szívét a szerelmes hölgy vagy férfiú. Megelevenedik majd Keresztelő Szent János legendája és Salome végzetes táncát is megcsodálhatják a vendégek. A Lovagteremben „életre kelnek” a középkori vívókönyvek, a csodás bükki naplemente után pedig a csillagokat is megnézhetjük a Várteraszon, szakavatott csillagászok segítségével. A kézművesek bemutatóin nemcsak nézelődni lehet, de egy saját kezűleg készített ajándékot is hazavihet szívszerelmének az ügyes kezű inas. A Diósgyőri várban engedjük szabadon szárnyalni a képzeletet ezen az éjszakán, majd a legvégén az Alsó várudvaron egymás kezét fogva ugorjuk át a parazsat, hogy teljesüljenek legtitkosabb vágyaink.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások