• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Programajánló Miskolci Fröccsfesztivál

pozitiv-miskolc

Miskolci Fröccsfesztivál PDF Nyomtat Email
2017 június 13., kedd 20:04

XII. MISKOLCI FRÖCCSFESZTIVÁL A KISAVASON

2017. június 23-24-én ismét fesztivál utcává válik a Kisavas Elsősor. 20 helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat.  


A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál Miskolc város és környéke lakói egyik kedvelt programjának számít. A Miskolc belvárosában található Kisavason megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt. A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztivál poharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri, soproni és tokaji pincészetek boraiból, idén már 20 helyszínen.
Az ingyenesen látogatható rendezvény, a korábbi évekhez hasonlóan 2 napos esemény lesz, ahol a gyerekek és felnőttek számára egyaránt kínálnak programokat, mindkét napon élő zene kíséretében. A zenei kínálatban a jazz, a folklór és a rock is megtalálható lesz. A fellépők között megemlítendő az Agyagbanda Együttes, az Ildi Rider City Folk, a Jazz Inside és a Mintha zenekar, de tárogató muzsikát is hallhatnak a résztvevők Ács Gyula előadásában. Idén ismét kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek, akiket a szörp koktélok mellett a gyereksarokban gyöngyfűzés, homokvarázs, csillámfestés és arcfestés vár.   
A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület és az Észak-Kelet Átjáró Egyesület segíti a programok kiegészítésében, valamint a rendezvényt a Miskolci Idegenforgalmi Alap is támogatja, elismerve a fesztivál jelentőségét.

Fővédnök: Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV Polgármestere
Időpont: 2017. június 23-24., péntek és szombat 15 órától 22 óráig
Helyszín: Kisavas Első sor
Szervező: Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület
Résztvevő helyszínek: Dűlő Étterem, Avasi Cellarium Pálinka- és Borház, Hajdú Borház, Pince Objektum, Présház Borozó – János Pince, Aranykorona Történelmi Hotel-Étterem & Látványpince, Székelykert, Corner Stage és a Kisavas Első sorra érkező kitelepülők
Résztvevő borászatok: Szent Benedek Pincészet, Nagy-Szögedi Pincészet, Budaházy Fekete Kúria, Divinus Pincészet, Tokaj Hétszőlő Pincészet, Kristinus Borbirtok, Gallay Kézműves Pince, Hetedhét Pincészet, Sándor Zsolt Organikus Pincészet, Disznókő Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Majoros Birtok, János Pince, Bacchus Nectar, Madaras Pince, Mezei Pincészet, Grand Tokaj, Orosz Gábor Pincészete, Zsadányi Pince, Garai Pince
Résztvevő vendéglátók: Dűlő Étterem, Miskolci Keszegsütő, Via Piano Étterem, Sárga Borház Étterem, Bükki Sajt Manufaktúra, Aranykorona Étterem, Corner Stage

A rendezvényre a belépés díjtalan, a koncertek ingyenesen látogathatók. Fogyasztás a nyitott pincékben megvásárolható fesztivál poharakban. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.
https://www.facebook.com/miskolcifroccsfesztival/?fref=ts


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások