• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Programajánló Magyarok a Marson, azaz a mérnökök játszótere

pozitiv-miskolc

Magyarok a Marson, azaz a mérnökök játszótere PDF Nyomtat Email
2017 május 17., szerda 16:30

Idén 12. alkalommal rendezik meg a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét, közismertebb nevén a Magyarok a Marson elnevezésű országos robotépítő versenyt, amelynek 2017-ben újból a Miskolci Egyetem ad otthont.
A rendezvény időpontja: 2017. május 20. (szombat) 10:00 óra

Helyszíne: Miskolci Egyetem, Díszaula.

Az elmúlt évek során sokféle alakú és működésű robotot kellett elkészíteni, a 12. verseny „varázsgömbök és varázspálcák csatája” lesz.
A résztvevő csapatoknak az idén egy gömbrobotot kell építeniük, amelyet meghatározott szempontok szerint kell elkészíteni. A gömb maximum 25cm átmérőjű lehet, felülete +/- 2mm-rel térhet el a gömb matematikai definíciójától, és súlya nem lehet több 3 kg-nál. A gömbrobotot egy irányítópálcával kell működtetniük a versenyzőknek, amelynek bele kell férnie egy 35mm átmérőjű és 50cm hosszú hengerbe. A verseny során a csapatok által készített robotok körmérkőzéseket vívnak egymással egy ügyességi pályán. A végső sorrendet a megmérettetéseken szerzett pontszámok határozzák meg.A versenyre 25 csapat nevezett az ország műszaki képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményeiből, többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Corvinusról, de a határon túlról is lesznek versenyzők, pl. a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről, és persze itt lesznek a miskolci egyetemisták is, 5 csapattal.

A csapatok már pénteken délután megérkeznek, és birtokukba veszik a pályát, hogy kipróbálják, teszteljék a robot, és ha kell, még elvégezzék a végső simításokat rajta, hogy a szombati versenyen minden megfelelően működjön.A verseny szombaton 9.45-kor egy rövid megnyitóval kezdődik, és a tervek szerint 18.00 óráig tart. A rendezvény nyitott és ingyenes.


A szervezők szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt a Miskolci Egyetem Díszaulájába.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások