Könyvtári szolgáltatások Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 4. szombat

Izidor ünnepli névnapját.
Holnap Vince napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Könyvtári szolgáltatások Miskolcon
Könyvtári szolgáltatások Miskolcon PDF Nyomtat Email
2020 március 19., csütörtök 14:10

A járványügyi helyzet miatt – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – az elkövetkező időszakban Miskolc város könyvtári szolgáltatásai is átalakulnak.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 16-tól a további intézkedésig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait, illetve a megye kistelepüléseinek könyvtári ellátását szolgáló könyvtárbuszok sem közlekednek.

Az olvasók érdekében a könyvtár az alábbi intézkedéseket hozta:
•    A kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét egységesen április 15-re meghosszabbítja.
•    A visszahozni kívánt könyveket sem a központi épület, sem a fiókkönyvtárak nem tudják átvenni.
•    A zárvatartás idején késedelmi díj nem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább. A bezárás előtti tartozás kifizetésére jelenleg nincs mód.
•    Dokumentumok előjegyzésére nincs lehetőség, sem telefonon, sem e-mailben, az online előjegyzés sem működik. A már teljesült előjegyzések csak a könyvtárak nyitásakor vehetők majd át.
•    Új beiratkozásra és a zárvatartás ideje alatt lejárt beiratkozás meghosszabbítására nincs lehetőség. Az olvasójegy érvényességétől függetlenül a kint lévő könyvek lejárati határideje egységesen április 15.
•    Kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. címen érdeklődhetnek. Telefonon és a honlapon található online chat fórumon 8–16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel most nem csak a regisztrált olvasók, hanem bárki, korlátozás nélkül hozzáférhet a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.
A fenti adatbázisokhoz ingyenes hozzáférést kérhetnek, így otthonról is használhatják ezt a szolgáltatást. A kódokat e-mailben igényelhetik a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail-címen.

Friss információkat a könyvtárak Facebook-oldalain és a honlapon (www.rfmlib.hu) kaphatnak az érdeklődők.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások