„Mindig a dolgok sűrűjében lenni…”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 8. szerda

Dénes ünnepli névnapját.
Holnap Erhard napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra „Mindig a dolgok sűrűjében lenni…”
„Mindig a dolgok sűrűjében lenni…” PDF Nyomtat Email
2020 január 19., vasárnap 16:52

… mondja beszélgetés közben Kiss Gabriella, művésztanár, képzőművész, miközben legújabb tárlatát rendezgeti, – amelyet kedden nyitnak meg a miskolci Fazola Henrik Szakképző Iskola aulájában, – ahol képeit és textilkompozícióit mutatja be.

– Tulajdonképpen ízelítő ez az elmúlt évtizedekből, mert van itt olyan grafikám, amelyet még a főiskolán készítettem, de olyan is amelyet egy-két éve, s az már egészen más technikával készült - mondja.Nagyon sokoldalú művészember Gabi. Régen ismerjük egymást, így tudom: mindamellett, hogy tanít, bábokat készít a bábszínház előadásaira, fest, és textilkompozíciókat készít, beletanult az ötvösmesterségbe is. Folyamatosan képzi magát, s noha kész művész, mindig újabb és újabb technikákon töri a fejét.  – Szeretek mindig a dolgok sűrűjében lenni. – mondja.A textilkompozíciók kenderkócból vagy papírból készültek. Nekem a Lélektartó doboz tetszett a legjobban, amely papírcsövekből készült. Amikor rákérdezek a címválasztásra… – Ezeken a papírlapokon a szüleim fényképei vannak, mert valamikor sokat fénymásoltam belőlük, s sajnáltam kidobni Őket, hiszen számomra a legkedvesebbek képei voltak rajta. Sajnos már egyikük sincs köztünk, akkor ez nem egy lélektartó doboz? – kérdez vissza.


A képek nem kronológiai sorrendben sorakoznak, de persze nem nélkülözik az együvé tartozást, az egymáshoz kapcsolódást. A szimbolista stílusban festett képei közül, nekem a „Négy évszak anatómiája” sorozata a legmegragadóbb, főként mikor megmutatja a különleges technikával készült papírmasé anyagon, hogy áttetsző, s a lényeg, a mondanivaló, amely kiemelkedik, tollal, tussal készült.
Ékszereiből még csak a vizsgamunkái láthatóak az iskola folyosóján, de azok is nagyon ígéretesek. Finom vonalak, szép formák, gyönyörűen cizellált minták, mert ezekben is a gazdag, színes lélek tükröződik, amely minden munkájában.


Kép és szöveg:Orosz B.Erika

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások