Augusztus 20. zarándoklat és műsor a Szent István Bazilikánál
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 21. péntek

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Augusztus 20. zarándoklat és műsor a Szent István Bazilikánál
Augusztus 20. zarándoklat és műsor a Szent István Bazilikánál PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 21., szerda 19:43

A Mária Rádió Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából idén is műsort szervezett a Szent István Bazilika előtt, ahová közös gyalogos zarándoklattal invitálta az embereket.
2019-ben déli 12 órára lett meghirdetve a zarándoklat gyülekezője a Mária Rádió budapesti központjához, a Gogol utca 28-ba. Az idei évben is sokan gyűltek össze a regisztrációs pontok előtt, a környező országokból is érkező Magyar testvéreinket nagy örömmel fogadtuk, majd 12:45-kor közösen indultunk el a Szent István Bazilikához. Berán Ferenc atya lelki vezetésével, közösen tettük meg ezt az utat, miközben Szent Istvános énekekkel hangolódtunk lelkiekben a szentmisére.

A zarándoklat időben érkezett meg, fél 3 órára a Bazilikához, ahol a rendészeti szervek azonnal megkezdték a tömeg beengedését a térre. Az ünnepi műsor megkezdésére minden zarándok bejutott a térre és helyet is tudtak foglalni a kijelölt szektorokban.A műsor Süveges Gergő köszöntő beszéde utána dr. Versegi Beáta indította, aki az Eucharisztiáról osztott meg velünk nagyszerű gondolatokat. A lélekemelő beszéd után a Csillagszemű Táncegyüttes gyermekeitől láthattunk rábaközi dus és csárdás, kalotaszegi pár és szatmári táncokat. A téren összegyűlt tömeg hatalmas tapssal honorálta a gyerekek fellépésbe fektetett munkáját. Ezután Bakos-Kiss Gábor színművésztől hallhattunk részletet az Úr komédiása című színdarabból. Ezt követte a Weiner Rézfúvós Kvintett felemelő zenei játéka. Végezetül Mohos Gábor segédpüspök csodálatos beszédével hangolt minket lelkiekben is a hamarosan elkezdődő szentmisére.

A szentmise kezdetére így nem csak a szektorokat, de a teljes teret sikerült emberekkel megtöltenünk.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások