A tökéletes szülinapi ajándék
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. december 14. szombat

Szilárda ünnepli névnapját.
Holnap Valér napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A tökéletes szülinapi ajándék
A tökéletes szülinapi ajándék PDF Nyomtat Email
2019 július 16., kedd 17:11

Szülinapi újságot készíteni közel sem olyan bonyolult, mint azt sokan elképzelik. Nincs szükség hetekre elnyúló kutatómunkára, szövegírói vénára, sem pedig stílusérzékre ahhoz, hogy egy igazán egyedi és mutatós szülinapi újságot készíttessünk.


Az egész ajándékhoz nincs is szükség másra, mint az ünnepelt születésének a dátumára, esetleg a pontos időre és a születéskori paramétereire. Ami nagyon jól jön még, hogy igazán ütős eredményt érjünk el, ha saját képpel lehet elkészíteni az újságot. Természetesen akkor sem dől össze a világ, ha nem rendelkezünk kiskori képpel, hiszen ilyenkor egy aranyos, korabeli grafika kerül a szenzációt bejelentő cikkbe.


Kinek jó ajándék?


Alapvetően ez egy elég szubjektív kérdés, mivel mondhatnánk, hogy bárkinek, de ez sem igaz teljes mértékben. Tapasztalatok alapján inkább a harmincas korosztálytól kezdve tudják az emberek értékelni az ilyen jellegű meglepetéseket. Bennük már általában ott van az érdeklődés a múlt és főleg a saját múltjuk iránt. Hogy milyen nap volt, mikor születtek, milyen hírek voltak akkoriban, sőt az sem utolsó szempont, hogy milyen időszakra esett, azaz volt-e háború, vagy éppen valamilyen nemzetközi konfliktus.


Ha az utóbbi állt fent, akkor elképzelhető, hogy kevés újság maradt ránk abból az időből. Így ha ekkorra esne egy születésnap, akkor általában a környező napok lapjaiból is kerülnek bele cikkek, hiszen a fennmaradt újságok terjedelme nem érné el a kívánt oldalszámot. Általánosságban elmondható, hogy a szülinapi újság fő alkotóelemei a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Népsport, Szabad Szó című napilapok.


Főleg természetesen az örök ifjú korosztály értékeli leginkább a szülinapi újságot, mivel nekik azokból az időszakokból konkrét emlékeik vannak, így kellemes nosztalgiával is megajándékozzuk őket egyben.


Sőt, lehetőség van színes lapokkal is gazdagítani az újságot. Női ünnepeltek részére választhatunk a Nők Lapjából is oldalakat, hiszen az ’50-es éveknek köszönhetően elindult a színes nyomtatás. Pontosan ezzel a módszerrel az autók szerelmesei számára elérhető az Autó-Motor Sport színes kiadványa, vagy pedig a garantált nevetés érdekében mindenki kérhet egy pár oldalt az akkori Lúdas Matyi aktuális számaiból.


Technikai információk


Egy ilyen szülinapi újság nagyon rövid idő alatt elkészül, azaz már 1 munkanap után is átvehetjük Budapesten a központi irodában. Ha esetleg erre nincs lehetőség, akkor elkészülése után azonnal postára adják, hogy minél előbb megkaphassa az ünnepelt.


Sőt, olyan kiszállítási módra is van lehetőség, hogy a szállítás közvetlenül az ünnepeltnek történjen. Ebben az esetben elengedhetetlen az előre történő, bankkártyás fizetés megléte./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások