Elkezdődött a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 14. kedd

&Őrs ünnepli névnapját.
Holnap Henrik napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Elkezdődött a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál
Elkezdődött a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál PDF Nyomtat Email
2019 május 24., péntek 20:42

Látogatást tett Áder János köztársasági elnök pénteken a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, ahol arról beszélt, hogy a rendezvény sokkal több mint egy filmfesztivál, mert egyre terebélyesebb a kiállítótér, ahol a kisgyermekek és fiatalok számára is közérthetően megjelenítik a környezetvédelem, a fenntarthatóság vagy a víztisztaság problémáját, és kézzelfoghatóan bemutatják azt, hogy lehet megóvni környezetünket,- írja a Hiradó.hu


Áder János köztársasági elnök és Hankó Gergely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ügyvezető igazgatója a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


A köztársasági elnök a filmszemle helyszíneinek megtekintése után hangsúlyozta: idén minden eddiginél többet, csaknem 1500 filmet neveztek be, ez pedig jól mutatja a gödöllői mustra egyre növekvő rangját. Példaként említette, hogy a világhírű alkotó, David Attenborough harmadik alkalommal van jelen Gödöllőn vagy saját produkcióval, vagy a részvételével készült filmmel.

Áder János szerint az a fajta szemléletformálás, ami a fesztiválon jelen lévő szakembereken, tanárokon, óvónőkön, egyetemi oktatókon keresztül megjelenik, egyre több embert vonz évről évre Gödöllőre. Megjegyezte: fesztivál három napja alatt több tízezren látogatnak a programokra, emellett idén kapcsolódnak a rendezvényhez más vidéki helyszínek is, amelyeken keresztül minden eddiginél több emberhez jut el a környezet- és természetvédelem fontosságának üzenete.

Áder János beszélt arról is, hogy az általa alapított Kék Bolygó Alapítványnak is az a feladata, hogy minél több olyan innovációt összegyűjtsön, amelyekkel megoldható például a használt autógumik vagy a műanyagok felhasználása, újrahasznosítása.


Képösszeállításunk a fesztivál nyitónapján készült, ahol a környezetvédelem kapta a fő hangsúlyt. A kiállított tárgyak a szemét és a környezetkárosító anyagok újrafelhasználását mutatták be kicsiknek és nagyoknak. A gazdag programok szombaton és vasárnap is várják a látogatókat.

Fotó: OBE







blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások