Március 1-jétől nem kölcsönöz a József Attila Könyvtár
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Március 1-jétől nem kölcsönöz a József Attila Könyvtár
Március 1-jétől nem kölcsönöz a József Attila Könyvtár PDF Nyomtat Email
2019 február 25., hétfő 15:12

Nagyon jól halad a felújítás, ezért március 1-jétől nem lehet kölcsönözni a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtárban. Ugyanakkor továbbra is visszaveszik a kikölcsönzött dokumentumokat, és a klubok is folyamatosan működnek. Nagyon jól halad a József Attila Könyvtárnak a hónap elején kezdett felújítása. A gyermekrészleg, a kiszolgáló- és közlekedőhelyiségek festése elkészült, most már a felnőtt részleg megújítása következik. A hét elején az olvasótermi polcokról az utolsó könyvek is dobozba kerülnek, így március elsejétől nem lehet újabb dokumentumokat kölcsönözni. A kölcsönzött könyveket azonban vissza lehet vinni a Szentpéteri kapui könyvtárba. A megszokott szolgáltatásokat – folyóiratok, könyvek helyben olvasása, kölcsönzése, számítógép-használat, fénymásolás, szkennelés stb. – a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár többi könyvtárában igénybe vehetik az olvasók. Mivel az alagsori klubhelyiséget nem érinti ez a munka, a kézműves- és klubfoglalkozásokat is megtartják a könyvtárosok.
Mint dr. Prokai Margit igazgató a február 25-ei, hétfői sajtónyilvános bejáráson elmondta, két éve teljesen megújult a könyvtár elektromos rendszere, azt a beruházást Miskolc városa finanszírozta. Most a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – ebből és intézményi forrásból újulnak meg a József Attila fiókkönyvtár földszinti terei: a fogadótér, a gyermek- és a felnőtt részleg, valamint a kiszolgálóhelyiségek. Új polcok, fotelek, székek, asztalok, szőnyegek és függönyök érkeznek. Az átrendezés közben természetesen ki is festik a könyvtárat a Miskolci Közintézmény-működtető Központ dolgozói.
Hangsúlyozta, bíznak benne, hogy az esetleges átmeneti nehézségek ellenére az olvasók pozitívan fogadják a felújítást, hiszen nemcsak szebb, hanem korszerűbb, szellősebb elrendezésű, valódi közösségi térként szolgáló könyvtárat kapnak vissza, leghamarabb március végén, április elején a miskolciak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások