Idén két First® Lego® League ifjúsági verseny Miskolcon!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 18. kedd

Levente ünnepli névnapját.
Holnap Gyárfás napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Idén két First® Lego® League ifjúsági verseny Miskolcon!
Idén két First® Lego® League ifjúsági verseny Miskolcon! PDF Nyomtat Email
2019 január 11., péntek 09:11

Szenvedélyünk a robotika!

Újra támogatja és szervezi a Remy Miskolc, a BPI Group Hungary Kft a világ legnagyobb ifjúsági robotversenyét.  Két éve cégünk kezdeményezésére kapcsolódott be Miskolc a First® Lego® League rendezvénysorozatába, az idén pedig már két megmérettetést is bonyolítunk a borsodi megyeszékhelyen - januárban a regionális bajnokságot, februárban a közép-kelet-európai elődöntőt.

2018/2019-ben központi téma az űrkutatás! Mintegy 110 diák és tanár részvételével 2019. január 12-én szombaton rendezzük a Regionális bajnokságot a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban, ahol 9-16 éves fiatalok tárnak fel valós problémákat és keresnek megoldásokat a jelzett kérdéskörben. A csapatok kutatómunkában, csapatmunkában, robotdesignban és robotjátékban mérik össze tudásukat. A gyakorlati feladat egy robot tervezése, építése és programozása LEGO® Mindstorms szett segítségével, majd a robotoknak előre meghatározott feladatokat kell végrehajtaniuk egy versenypályán. A résztvevők rengeteg élménnyel gazdagodnak, miközben tudományos, technológiai, mérnöki ismeretekre tesznek szert és matematikai tudásuk is fejlődik.

Tíz csapat indul a regionális megmérettetésen - miskolci, nyíregyházi, kisvárdai, borsodnádasdi és edelényi diákok. Teljesítményüket pedig győri és debreceni FLL gurukat is tömörítő szakértő csoportok  bírálják el. Négy kategóriában választják ki a legjobb három helyezettet, de csak az összesítésben nyertes csapat vehet részt a közép-kelet-európai döntőn februárban a Miskolci Egyetemen. Ott 15 magyar és lengyel régiónyertes ifjúsági csoport kap lehetőséget a bizonyításra.

Az FLL robotverseny miskolci fordulóinak szervezését a Remy vállalta. A nemzetközi hátterű, járműipari cég célja a támogatással, hogy a régió diákjai lehetőséget kapjanak a kreatív munkára és részesei lehessenek ennek az inspiráló kezdeményezésnek, bepillanthassanak a műszaki tudományok fantasztikus világába.


A világ járműiparának egyik motorja a vállalat. Több mint 120 év tudásával és tapasztalatával gyárt és újít fel generátorokat, illetve indítómotorokat prémium minőségben. Emellett féknyergek és kormányművek széles választékát kínálva az utángyártott járműalkatrészek piacának vezető szereplője. A Remy márka hazai képviselője a BPI Group Hungary Kft., melynek elődje, a Remy Automotive Hungary Kft. az első nemzetközi vállalatok között kezdte meg működését húsz éve a borsodi megyeszékhelyen. A cég több mint 500 embert foglalkoztat 17.000 négyzetméteren. Európai piacának jelentős részét a miskolci gyár szolgálja ki. A BPI Group Europe vállalatcsoport európai működését szintén Miskolcról irányítja, valamint Közép-Európai Disztribúciós Központja is itt található. Miskolcon itthon vagyunk!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások