Időutazás Nyugat-Pápuára
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Időutazás Nyugat-Pápuára
Időutazás Nyugat-Pápuára PDF Nyomtat Email
2018 november 16., péntek 18:51

Indonézia Nyugat-Pápua nevű tartománya innen nézve amolyan „világvége-vidék”. Nemcsak, mert napokban mérhető oda a leggyorsabb út is, hanem mert az őslakók még őrzik törzsi hagyományaikat, és mert a türkiz óceánra épült bungalók a tökéletes békét nyújthatják. Dr. Zajzon Norbert geológus nyáron arra járt, útjáról a Szabó Lőrinc Könyvtárban tart beszámolót.


Dr. Zajzon Norbert geológus – a világ különleges tájain tett utazásai során azonban nem csak földtani kérdések iránt érdeklődik. Ha a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének vezetőjeként kel útra, akkor is ott dolgozik benne a szakmáján túlmutató természetszeretet. Ha szabadidejében utazik távoli országokba, akkor sem tagadhatná le természettudományos érdeklődését. A túrázás, hegymászás, barlangászat, búvárkodás mellett mindig örömmel fedezi fel a távoli, sokszor nehezen elérhető helyek kultúráját, szokásait, hétköznapjait is.
Járt többek között Marokkóban és Indiában, Dél-Afrikában és Nepálban, Egyiptomban és Indonéziában. Színes tapasztalatait rendszeresen meg is osztja a közönséggel, most, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban friss, e nyáron szerzett indonéziai élményeiről beszél sok látványos fotóval illusztrálva. Indonézia: betekintés Nyugat-Pápua szigetvilágába című beszámolója november 20-án, kedden délután 5 órakor kezdődik a második emeleti előadóteremben.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások