Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 25. csütörtök

Márk ünnepli névnapját.
Holnap Ervin napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!
Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell! PDF Nyomtat Email
2018 október 12., péntek 20:43

Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!

 2019 szeptemberétől vegyészmérnök alapszak indul a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán.

 A régióban – a vegyipar fellegvárában –  egyedülálló képzés létrehozását az tette szükségessé, hogy az itt működő vegyipari cégeknek – mint pl. a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – szükségük van a szakember-utánpótlásra, és ennek megteremtéséhez a Miskolci Egyetemen adottak a szakmai feltételek. A Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézete egy dinamikusan fejlődő egysége az egyetemnek, oktatói gárdája kiemelkedő szakemberekből áll, jól működő ipari kapcsolatokkal. Az intézet a cégeknél kihelyezett laborokban biztosítja a hallgatók gyakorlati képzését, és nagy gondot fordít a tehetséggondozásra is.

 

A képzést duális formában is választhatják majd szeptembertől az ide jelentkezők, hiszen már négy vegyipari vállalattal szerződött az egyetem ennek érdekében. A duális  oktatási rendben tanuló diákok nagy előnnyel indulnak a munkaerő-piacon, mivel tanulmányi idejük alatt az elméleti tudás mellett már gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek, és akár már egyetemi éveik alatt megismerhetik majdani munkahelyük működését, elvárásait.

 

A képzés beindításával egy új, kísérleti jellegű, személyre szabott oktatási modellt is bevezet a Műszaki Anyagtudományi Kar, amely többek között abban is unikális, hogy minden hallgató mellett egy fiatal mentor-oktató áll majd, aki segíti őt a tanulmányai során.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások