Országos Könyvtári Napok Bükkábrányban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 26. péntek

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Országos Könyvtári Napok Bükkábrányban
Országos Könyvtári Napok Bükkábrányban PDF Nyomtat Email
2018 október 08., hétfő 21:32

Az Országos Könyvtári Napok, mint a könyvtáros szakma legjelentősebb eseménye 2018-ban is több ezer könyvtár összefogásával valósult meg a lakosság széles körének bevonásával.
Az ide rendezvények egyik szlogenje: „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása”. Az év során több olyan kezdeményezésre és eseményre kerül sor Európa-szerte, amelyek segítségével a lakosság jobban megismerheti a kulturális értékeket. A kulturális örökség részét képezik sok más mellett a gyerekként megismert mesék, a szüleink és nagyszüleink által átadott ismeretek, a hagyományos ételek, a művészeti alkotások, a tárgyi kultúra. Ennek jegyében a bükkábrányi gyerekek is több alkalommal ellátogathattak a helyi könyvtárba. Október 1-jén hétfőn az óvodások Felhőcske csoportja volt az intézmény vendége. Szerdán az első osztályosokat várta a könyvtár, csütörtökön pedig ismét egy óvodás csoport vehette birtokba a két termet.
Mindhárom napon előbb Takács Katalin könyvtáros olvasott fel egy-egy mesét a gyerekeknek, majd az ő, illetve a pedagógusok vezetése mellett egy szép, egyedi könyvjelzőt készíthettek a nebulók.
Az első osztályosok, akik lassan megismerkednek a betűvetés tudományával, mindannyian megkapták olvasójegyüket is, hogy később bármikor kölcsönözhessenek egy érdekes, izgalmas olvasmányt a könyvtár polcairól.
Forrás:eleventv

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások