Hahó, ismét tábor vernek a könyvtár(s)ak!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Hahó, ismét tábor vernek a könyvtár(s)ak!
Hahó, ismét tábor vernek a könyvtár(s)ak! PDF Nyomtat Email
2018 július 10., kedd 05:06

Öt nap, négy találkozó népszerű írókkal – és persze sok-sok kirándulás, fürdőzés, játék várja hétfőtől a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék döntőjének nyerteseit.


Ötödször hívta olvasni és játszani a megye kisiskolásait a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Hahó, könyvtár(s)ak! című vetélkedő keretében. A megye miden részéről jelentkezett 26 csapat közül a tavaszi írásbeli fordulók alapján 15 jutott be a júniusi döntőbe, az ottani szereplésért pedig 7 csapat, összesen 28, 3-4. osztályos iskolás nyerte el a táborozás élményét.
Idén Bogácson rendezkedik be az olvasótábor, tehát a fürdőzés lehetősége most is adott, a tartalmas elfoglaltságról pedig a könyvtárosok gondoskodnak. És természetesen íróvendégeik – rögtön a nyitónapon Kiss Ottó József Attila-díjas író, költő érkezik hozzájuk, őt a vetélkedő zsűrijéből már ismerik a gyerekek. Többségük viszont először találkozik majd személyesen Csorba Piroskával, Vig Balázzsal vagy Molnár Krisztina Ritával, akiket eddig csak az írásaik alapján ismertek.
Az olvasótábor programját most is úgy állították össze a szervezők, hogy a sok élményből a gyerekek írhassanak akár egy regényt is. Így nemcsak megismerkedhetnek a palóc mesevilággal, de maguk is beöltözhetnek a történetek hőseinek, mesés séták és kirándulások várnak rájuk a Bükkben, Bogácson és Noszvajon, és lesz vetélkedő is nyereményekkel. Így pénteken, bár 13-a lesz, biztosan minden táborozó úgy térhet haza Bőcsre, Bánhorvátiba, Miskolcra, Tiszaújvárosba, Gesztelybe vagy bogácsi otthonába, hogy szerencsésnek érezheti magát!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások