Operettfesztivál Veszprémben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 22. kedd

Vince ünnepli névnapját.
Holnap Zelma napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Operettfesztivál Veszprémben
Operettfesztivál Veszprémben PDF Nyomtat Email
2018 június 11., hétfő 06:58

I. RÁTONYI RÓBERT OPERETTFESZTIVÁL
EGYEDI, KÜLÖNLEGES ÉS INGYENES PROGRAMOKKAL VÁRJA A CSALÁDOKAT A VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ HAGYOMÁNYTEREMTŐ FESZTIVÁLJÁN


2018. június 21. és 24. között rendezik meg az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivált a Veszprémi Petőfi Színházban. A hagyományteremtő szándékkal megvalósuló rendezvénysorozat számtalan ingyenes, egyedi, kizárólag a fesztiválra készült produkcióval és különleges programmal várja a családokat, amelyhez egyedülálló Rátonyi Róbert emlékkiállítás is kapcsolódik, bemutatva az operett „koronázatlan királyának” több évtizedes, mind a mai napig nagy érdeklődésre számot tartó pályáját. A fesztivál célja, hogy széles körben ismertté és még népszerűbbé tegye az operettet, ezért a programok összeállításakor a család minden tagjára gondoltak a szervezők.  

A június 8-án a Veszprémi Petőfi Színházban tartott sajtótájékoztatón Oberfrank Pál igazgató elmondta, hogy a ma már hungarikumként nyilvántartott műfaj egyik legkiválóbb alakja, Rátonyi Róbert életének utolsó éveiben Veszprémben dolgozott, így nem volt kérdés, hogy róla nevezzék el a négynapos operettfesztivált.

Rátonyi Hajni színművész kifejezte örömét, hogy 26 év után is szeretettel gondolnak édesapjára, aki négy évet töltött a Veszprémi Petőfi Színházban. Rátonyi Róbert zongoraművész szerint a hagyományteremtő céllal megálmodott operettfesztivál édesapja életművének megkoronázása.  „Nem vezetett színházat, noha képes lett volna rá, nem kapott Kossuth-díjat és nem érhette meg munkásságának 50. évfordulóját, 70. életévét sem. Ez az esemény elégtétel számunkra, hogy fennmaradjon életműve.” - tette hozzá.

Keller János, az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője a programokat ismertetve kifejtette, hogy a rendezvénysorozat négy napja alatt az egész színházkert benépesül majd, a fesztiválra ellátogatóknak számos alkalmuk lesz találkozni az operettel és a fellépő művészekkel. Az esti előadások és a szabadtéri, ingyenes rendezvények is felhőtlen szórakozást ígérnek a családok számára, hiszen a délelőtti óráktól egészen éjfélig minden nap rengeteg színes műsor várja minden nap a látogatókat. A látványos nyitóceremónia mellett külön erre az eseményre megírt gyermekoperettet is előadnak majd.

A fesztivál részletes műsora elérhető az alábbi linken:
http://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2018-05-23/Musorbontas

Bővebb információ:
http://www.petofiszinhaz.hu/Hirek/2018-06-09/Minden-korosztalyt-var-az-I-Ratonyi-Robert-Operettfesztival

http://www.petofiszinhaz.hu/Hirek/2018-06-09/Ratonyi-Robert-tobb-evtizedes-munkassagat-emlekkiallitas-mutatja-be

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások