Kitüntetett Borangolás és más kóstolóprogramok Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Kitüntetett Borangolás és más kóstolóprogramok Miskolcon
Kitüntetett Borangolás és más kóstolóprogramok Miskolcon PDF Nyomtat Email
2018 május 15., kedd 11:11

Az idén már 7. alkalommal rendezi meg a Miskolczi Borbarátok Társasága az Avasi Borangolást, melynek célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése.

Az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház található, sok közülük több száz éves. A hangulatos avasi pincesorok a rendezvény 3 napján megtelnek borangolókkal, akik kóstolópohárral és térképpel látogathatják sorba a pincéket és programhelyszíneket, amelyek közt Miskolc két emblematikus építménye, az Avasi református műemléktemplom és az Avasi kilátó is szerepel.

A 2018-as rendezvényen 60 borászat, 40 helyszín, 20 gasztropont, 36 zenekar 70 programmal várja a látogatókat. A borokról helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről érkező borászok gondoskodnak, a finom ételekről pedig a város neves vendéglői, köztük a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai. A fellépő zenekarok és utcazenészek mindenféle stílust képviselnek a világzenétől a jazzig.

Az évről évre népszerűbb, magas színvonalú esemény szervezői a Miskolc város napján tartott ünnepi közgyűlésen átvehették a „Miskolc Város Turizmusáért” díjat.

A korábbi évek hagyományait folytatva az idén tavasszal is több olyan rendezvénynek is otthont adott már Miskolc, ahol a minőségi italoké és készítőiké volt a főszerep. A 25 éves Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a Diósgyőri vár Lovagtermében tartotta nemzetközi versenyét, amelyre összesen 268 sört neveztek be a készítők, majd a versenyt követő két napon koncertek közepette ízlelhették meg a sörkülönlegességet a látogatók. Április végén Sándor Zsolt & Barátai mini bükki borfesztivált tartottak a Kis-Avason helyi borászokkal. A Városháza Dísztermében 5. alkalommal rendezték meg a Pálinkamustrát, ahol Kárpát-medencei pálinkákkal, párlatokkal és sós süteményekkel lehetett nevezni a versenyre, amelynek célja a minőségi pálinka mint hungaricum népszerűsítése minden évben.

Miskolc a jövőben is kínál gasztrorendezvényeket az idelátogatóknak, hiszen júniusban a Múzeumok Éjszakájával egyidőben tartják a Fröccsfesztivált, szeptemberben pedig ismét megrendezik a Népkertben a Miskolci Sörfesztivált.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások