Ismét összefognak a Corvinus, az ELTE és a CEU diákjai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Ismét összefognak a Corvinus, az ELTE és a CEU diákjai
Ismét összefognak a Corvinus, az ELTE és a CEU diákjai PDF Nyomtat Email
2018 március 08., csütörtök 17:36

A világ legjobb vitázói mérik össze erejüket Budapesten

Március 9. és 11. között Budapesten rendezik a régió legnagyobb nemzetközi vitaversenyét, a Budapest Opent. Immár nyolcadik éve, hogy a világ legjobb vitázói Magyarországra utaznak, hogy hazánk kiválóságaival vívjanak érvpárbajt. A rendezvény célja, az itthoni vitakultúra erősítése, amiért fővárosunk legnevesebb egyetemein tanuló diákok fognak össze.

Március elején, most már hagyományosan három napra Budapestre érkezik a vitavilág színe-java, azzal a céllal, hogy megnyerje a Közép- Európai Egyetem (CEU), a Budapesti Corvinus Egyetem vagy az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyik nagytermébe szervezett döntőt, és ezzel ő legyen a Budapest Open nemzetközi vitaverseny bajnoka.

A teniszversenyt idéző név mögött, egy olyan intellektuális sport áll, amely az érvelési készséget, a kritikai gondolkodást fejleszti, és segít abban, hogy vitapartnerünk álláspontjait is megértsük. Legfontosabb célkitűzése azonban, hogy a jól működő demokrácia alapkövét, a vitát jobban megismertesse a magyar egyetemistákkal, és tudatos állampolgárokat neveljen. A magyar versenyzők felkészülését a CEU Vitaklub, a Corvinus Vitaklub és az ELTE Vitaklub segíti, amely diákszervezetek folyamatosan tárt karokkal várják az érdeklődőket.

Az idei Budapest Open főszervezői Nemes György és Dasha Fialkina, a Corvinus Egyetem és az ELTE hallgatói, 2017-ben újonc vitázóként rögtön megnyerték kategóriájukban a Vienna IV elnevezésű, bécsi vitabajnokságot. „A versenyt azért szervezzük, hogy a budapesti vitázó közösség benne legyen a nemzetközi vitázás érrendszerében.” - mondja György. - „Fontos, hogy megismertessük a vitázókkal Budapestet és a budapesti közösségünket.” A vitaverseny fordulói az ELTE Lágymányosi Kampuszán zajlanak, körülbelül 140 hallgató vesz részt, mintegy 20 országból világszerte, nemcsak régiónkból, de az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeznek vitázók szép számmal.

A nyilvános nagydöntő vasárnap, március 11-én 17:00-kor az ELTE Lágymányosi Kampuszán a Bolyai teremben lesz, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások